Culmea ironiei: datele tale din iCloud vor fi garantate de Google

Culmea ironiei: datele tale din iCloud vor fi garantate de Google

După ce a cumpărat Spotify luna trecută, Google a încheiat o nouă afacere cu rivalul său cel mai mare: Apple.

Părând a fi o înțelegere de câteva milioane de dolari, Google a reușit să convingă Apple să-și mute o parte din baza de date iCloud, plus un număr de alte servicii oferite de compania americană, pe Google Cloud Platform.

Conform Financial Times, se pare că Apple folosește momentan o combinație de servere virtuale Microsoft Azure și câteva ale Amazon. În ciuda faptului că unele surse spun că înțelegerea dintre Apple și Google a costat între 400 și 600 de milioane de dolari, mișcarea părând o victorie pentru compania din urmă, Google nu o să câștige nici un sfanț din această afacere pe termen lung.

Dorința celor de la Apple de a se muta pe infrastructura Google este una de scurtă durată. Sistemul iCloud va rămâne doar pentru un an în custodia Google, până când firma lui Tim Cook va reuși să-și pună pe picioare propria infrastructură, care să crească independeța Apple de alți furnizori de infrastructură externi precum Amazon și Microsoft.

De asemenea, motivul celor de la Alphabet de a accepta această înțelegere este pentru a-și crește capitalul de imagine, mai ales când Google intenționează să fie un competitor agresiv împotrva liderilor de piață în acest domeniu: Amazon Web Services și Microsoft.