Această pilulă te poate face să fii într-o formă perfectă, deși nu mergi la sală

Această pilulă te poate face să fii într-o formă perfectă, deși nu mergi la sală

Cercetătorii au creat o pilulă care te face să fii într-o formă perfectă, deși nu obișnuiești să mergi la sală. 

Oricine a intenționat, la un moment dat, să își introducă în calendarul aglomerat măcar câteva ore pe săptămână pe care să le dedice mersului la sală, știe cât de dificil este să te ții, în mod constant, de această activitate. Cel mai greu este să îți construiești anduranța și motivația necesară realizării unui sport, dar toate aceste încercări eșuate ar putea lua sfârșit (cel puțin pentru șoareci) mulțumită pilulei create de cercetătorii de la Salk Institute for Biological Studies, din California.

În cadrul studiului realizat, oamenii de știință le-au oferit șoarecilor, pe parcursul a opt săptămâni, o pilulă care conținea o chimicală denumită GW1516, potrivit Digital Trends. De obicei abreviată ”GW”, acest compus acționează o proteină din corp, denumită PPARD, care se activează în mod natural atunci când faci exerciții fizice. În urma dozei administrate, șoarecii puteau să alerge timp de 270 de minute înainte de a arăta semne de oboseală. Șoarecii care nu au primit acest medicament puteau alerga doar pe parcursul a 160 de minute.

Acest studiu le oferă cercetătorilor o privire mai amplă asupra modului în care exercițiile fizice pot remodela mușchii și crește anduranța, iar din faptul că putem imita aceste efecte doar cu ajutorul unui compus chimic este un lucru neașteptat.

Nu este pentru prima dată când compusul chimic GW își dovedește puterile miraculoase. Acesta și-a demonstrat, în trecut, abilitatea de a controla greutatea și răspunsul organismului la insulină, reducând șansele apariției diabetului. Noul experiment adaugă o altă superputere compusului.

Înainte de a te bucura peste măsură, trebuie să specific că, pentru moment, acest medicament nu este definitivat și nu poate fi folosit încă pe subiecții umani. Cercetătorii vor să testeze mai mult efectele sale înainte de a scoate această opțiune pe piață.

Citește și: