Această invenție te poate salva în cazul unui dezastru major

Această invenție te poate salva în cazul unui dezastru major
11:00 19.02.2017

Deseori nu putem prevedea un dezastru cu mult timp înainte să se producă, de aceea un grup de studenți găsesc o soluție prin care să protejeze locuințele inteligente chiar și în cazul unei catastrofe majore.

Pentru că deja casele în care locuim sunt echipate cu gadgeturi inteligente, doi studenți de la Universitatea din Florida au creat o modalitate prin care aceste dispozitive să lucreze în favoarea ta în cazul unei crize majore. În esență, cei doi inventatori s-au folosit de mișcare, uși, apă, și senzori de releu, care se află la baza dispozitivelor inteligente oferite de producătorul Centralite, pentru a aduna și transmite rapid pe internet date în timpul unei calamități, conform Digital Trends.

Ideea din spatele invenției este că informațiile acumulate ne vor putea ajuta să răspundem și să găsim soluții mai repede ca de obicei. De asemenea, această idee le-a atras atenția celor de la IBM, și supercalculatorului Watson, care vor să colaboreze cu cei doi tineri cercetători.

Pentru a concepe sistemul, echipa de studenți a analizat modalitatea în care pompierii acționează în cazul unui incediu de mari proporții. În timpul unei crize de acest fel, pompierii s-au organizat prin intermediul rețelelor de socializare. În acest mod ei au putut comunica eficient între ei, dar i-au putut informa și pe cei care dețineau case în preajma incendiului stârnit.

Folosindu-se de aceeași idee, studenții Siegrist și Mederos și-au imaginat posibilitatea ca locuințele inteligente să comunice între ele astfel încât în cazul unui dezastru să ia decizii prin care să-i salveze pe localnici (spre exemplu, să închidă dispozitivele electrice pentru a nu exista riscul unui incendiu).

Implicarea IBM a ajutat la dezvoltarea sistemului propus. Prin apelul la inteligența artificială și la calcule avansate, aceștia au putut crea o modalitate prin care să evalueze emoțiile și reacțiile oamenilor din timpul crizei. Lucru care le-a permis să creeze o bază cât mai facilă de utilizare a platformei.

loading...