Această cameră foto realizată din paie de băut surprinde fotografii inedite

Această cameră foto realizată din paie de băut surprinde fotografii inedite
11:28 20.02.2017

Dacă vrei o cameră foto care să surprindă imagini cu adevărat unice, atunci ar trebui să te apuci să strângi paie de băut și să construiești un sistem inedit.

Mick Farrell și Cliff Haynes sunt creatorii unei camere foto realizată din paie de băut. Aceasta este o mașinărie de tip analog, care creează imagini fragmentate într-un mod foarte simplu. Cutia din imaginea de mai sus este umplută cu nu mai puțin de 32.000 de paie de băut.

cameră foto paie

Proiectul a luat naștere datorită unui interes comun pentru crearea de fotografii într-un mod cât mai direct cu putință. Această cameră foto se bazează pe principiul camerelor de tip pinhole, care produc o imagine folosind o singură perspectivă punctuală. Camera despre care vorbim acum folosește o perspectivă multi-punct, datorată fiecărui pai în sine, care colectează lumina și o imprimă pe materialul fotosenzitiv așezat la capătul camerei.

cameră foto paie

Haynes arată că paiele au un f standard, astfel că un pai de 22mm diametru și lung de 254mm are o diafragmă de f/127, valoarea fiind folosită ca punct de pornire pentru expunere. Fiecare pai are propria densitate și nuanță, iar creația analog oferă o randare a orice este plasat direct în fața acestuia, arată designboom.com.

cameră foto paie

Rezultatul îl puteți vedea în imaginile din articol. Imaginile au un efect fragmentat, punctiform, similar cu televizoarele de rezoluție scăzută din trecut. Imaginile create sunt interesante în special pentru că nu au profunzime de câmp, fiind în contrast direct cu imaginile realizate cu camere foto pe care le întâlnim zi de zi.

cameră foto paie

Camera foto măsoară 50,8cm x 60,9cm, iar cei doi artiști au experimentat, pentru a produce imagini color, alb-negru, dar și de tip negativ. Aceștia au experimentat și cu folosirea de plastic ondulat în loc de paie, pentru a obține un efect mai uniform.

loading...