Un abonament la Porsche îți permite să schimbi mașinile de top ca pe șosete

Un abonament la Porsche îți permite să schimbi mașinile de top ca pe șosete

Un nou concept implementat de gigantul auto luna viitoare îți permite să îți faci abonament la Porsche pentru a alterna mașinile companiei.

Într-o perioadă în care din ce în ce mai multe persoane ajung să îmbrățișeze servicii de ride sharing precum Uber, Taxify sau Lift, giganții din in industria auto-moto caută surse alternative de venit. O posibilă soluție la problemă ar putea fi dată de un abonament la Porsche.

Deși ideea pare absurdă deoarece nu poți compara accesul la mașini cu filmele de pe Netflix, ideea s-ar putea să fie una foarte bună pe termen lung. În plus, un abonament la Porsche nu este primul serviciu de acest gen. Cei de la Cadillac au venit la înaintare cu același concept în luna ianuarie a acestui an.

Pentru doar 2000 de dolari pe lună, dacă locuiești în Atlanta, Statele Unite îți poți face abonament la Porsche. Serviciul este initulat Passport și este disponibil în două variante. Diferența între ele este dată de portofoliul de mașini disponibile. În schimb, indiferent de varianta pentru care optezi, vei putea schimba frecvent bolidul din fața casei, vei avea asigurare, iar mentenanța și taxele îți vor fi asigurate de producător.

Printr-o aplicație mobilă, dacă optezi pentru abonamentul de tip Passport, ai acces la 22 de mașini diferite ale brandului. Lista standard include creații precum Boxster, Cayman S, Cayenne sau Macan S. Pentru 1000 de dolari în plus pe lună ai acces la 911 Carrera S și Panamera 4S în cadrul unui abonament Accelerate, pe lângă toate celelalte autovehicule. Nu sunt incluse în acest program cele mai exotice super mașini din portofoliul Porsche, precum 911 GT2.

Cei de la Porsche au ținut să menționeze că este foarte probabil să extindă acest program și în alte teritorii, dacă va fi încununat de succes în Statele Unite ale Americii. Problema s-ar putea totuși să fie dată de cost. Un leasing la un Cayman S în SUA te costă aproximativ 1200 de dolari dacă optezi pentru cea mai scumpă variantă.

Dacă iei însă aceeași mașină la abonament cu 2000 de dolari pe lună, ai însă confortul că ai scăpat de toate costurile de întreținere care nu sunt deloc mici.

Citește și: