5G ar putea fi motorul următoarei revoluții industriale

5G ar putea fi motorul următoarei revoluții industriale

Noul standard de comunicații 5G are potențialul de a revoluționa lumea, prin capacitățile tehnologice pe care le poate oferi.

Predicția vine de la Rajeev Suri, președinte și CEO al Nokia, care le-a vorbit celor prezenți la MWC 2017, afirmând că tehnologia 5G este necesară pentru a conecta wireless tehnologia viitorului, scrie inverse.com.

Noul standard de comunicație nu se rezumă doar la viteze extrem de mari de download și la streaming 4K fără probleme. De fapt, acestea sunt doar mici elemente de care va beneficia utilizatorul de rând, dar 5G are un potențial mult mai mare. Noul standard va veni cu o serie de tehnologii care se asigură că latența în timpul transmiterii de informații este redusă la un minimum, astfel încât să nu apară blocaje neașteptate.

Latența ultra-redusă a noului standard va permite mașinilor autonome și roboților să se folosească de conexiuni celulare pentru a transmite date importante. Companii de telecomunicații, cum ar fi AT&T, sunt foarte vocale în ceea ce privește interesul lor de a folosi 5G pentru a transmite date cu privire la coliziuni și hărți. Mobileye, pe de altă parte, explorează deja crearea unui sistem prin care camerele video ale mașinilor pot să creeze hărți, pe care să le împărtășească în timp real cu alte automobile.

În viitor, tehnologia ar putea spori și performanța oamenilor și a roboților din fabrici. Suri l-a prezentat pe Jason Elliott, un manager de dezvoltare a pieței 5G, în cadrul interacțiunii cu un robot care realiza stații de bază pentru Nokia. Atunci când Elliott și-a apropiat mâna de robot, mulțumită tehnologiei de reducere a latenței la care compania lucrează, robotul s-a oprit imediat, astfel încât Elliott să fie în siguranță.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI