04 sept. 2016 | 14:48

IFA 2016: Yuneec Breeze, cea mai accesibilă dronă 4K dedicată selfie-urilor

ACTUALITATE
IFA 2016: Yuneec Breeze, cea mai accesibilă dronă 4K dedicată selfie-urilor

Amatorii de selfie-uri high tech care s-au plictisit de selfie-stick-uri, pot apela la o dronă precum Yuneec Breeze pentru a-și imortaliza următoarea aventură.

Tot mai mulți producători de drone încearcă să se adreseze și celor cu un buget redus care doresc să captureze clipuri de calitate foarte bună sau imagini de înaltă rezoluție. Partea bună a acestei tranziții este că acestea din urmă ajung să includă tehnologii pe care companiile le-au lansat prin intermediul unor modele de 4-5 ori mai scumpe.

Acest concept este cât se poate de adevărat în cazul Yuneec Breeze, o creație a unei companii care până acum s-a rezumat doar la drone high-end. Prin intermediul acestei noi drone, Yuneec are șansa de a câștiga teren în fața unor companii precum DJI și de a deveni un jucător și mai important pe piață.

,,Ultra HD și moduri de zbor întâlnite în dronele noastre de top.” Deși nu a insistat foarte mult pe specificații detaliate, Tian Yu, CEO Yuneec a ținut totuși să descrie în câteva cuvinte drona lansată zilele trecute. La doar 500 de dolari, Breeze este de două ori mai ieftină decât un Phantom 4 capabil să filmeze la aceeași rezoluție.

Yuneec Breeze (5)

Din câte se pare, noua dronă include un algoritm avansat pentru evitare a coliziunilor și abilități de captură 4K. Cântărind 365 de grame, drone este suficient de grea pentru a rezista fără probleme și în condiții de vânt, iar senzorii prezenți pe partea inferioară (și pe care îi puteți vizualiza în imaginea de mai sus) au rolul de a garanta siguranța chiar și în spații închise.

Datorită unor moduri de zbor automate ce pot fi activate cu ușurință, este evident că Yuneec Breeze pune accent pe selfie-urile ariale. În mod evident, va exista un sistem de captură de urmărire automată și nu este exclus să o puteți face să vă filmeze cu ușurință din față sau din spate.

În ceea ce privește calitatea camerei de 13 megapixeli, foarte importantă pe selfie-uri, este foarte probabil ca aceasta să fie împrumutată din seria Typhoon Q500. În comparație cu camerele 4K de pe dronele DJI, s-ar putea să nu fie la fel de bună, dar vă puteți aștepta la niște imagini clare și niște secvențe video stabile. Printre altele, camera se poate mișca la 90 de grade pe verticală, poate filma videoclipuri 4K și poate face streaming live la rezoluție HD prin intermediul aplicație.

De fapt, cea mai mare parte a interacțiunii se va petrece prin intermediul respectivei aplicații de smartphone. Disponibilă pe iOS și Android, aceasta le va permite utilizatorilor să editeze poze și videoclipuri, pe care ulterior le pot distribui pe Facebook sau alte rețele sociale.

Desigur, aplicația este folosită și pentru a controla drona. Aceasta va afișa stick-uri pe ecran, iar în cazul în care acestea vi se pare prea complicate, puteți oricând să manevrați drona prin simpla mișcare a telefonului. Totul este posibil deoarece aplicația poate avea acces la giroscopul telefonului și la accelerometru. Nu vă așteptați însă la o rază de acțiune și autonomie foarte mari. Conform celor de la standul Yuneec, drona Breeze 4K are o autonomie de 12 minute și o rază de acțiune de 80 de metri. Drona va fi disponibilă în curând la nivel global.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele