25 mart. 2016 | 08:51

Youtube Connect va fi un competitor de temut pentru Facebook Live

ACTUALITATE
Youtube Connect va fi un competitor de temut pentru Facebook Live

În ultima vreme, clipurile video live ad-hoc sunt foarte populare. Fie că vorbim despre Facebook Live sau Periscop, se pare că toată lumea vrea să transmită, în direct, diverse momente. Youtube, cea mai mare platformă de video, nu putea să stea departe de o astfel de oportunitate.

Facebook Live a început să ajungă cam la toată lumea, iar utilizatorii de iPhone sunt, deocamdată, cei mai fericiți. Chiar și noi am făcut o serie de clipuri în direct, cu ocazia lansării iPhone SE.

Youtube are de multă vreme un serviciu de live-streaming, însă configurarea lui nu se face cu atâta ușurință ca în cazul serviciilor oferite de Twitter sau Facebook.

Cei de la Venture Beat au aflat că gigantul video are de gând să remedieze această problemă prin Youtube Connect.

Youtube Connect ar urma să vină sub formă de aplicații pentru Android și iOS și va permite oricui să facă streaming video live aproape instant. Va exista chiar și un fel de news feed, în care utilizatorii vor putea vedea clipuri de la prieteni și de la canalele la care sunt abonați, iar video-urile ar urma să fie salvate după încheierea transmisiunii, pentru a putea fi urmărite ulterior.

Youtube Connect ar completa perfect gama de servicii ale companiei, care include Youtube Gaming, Youtube Music, Youtube Kids, Youtube Creator Studio și Youtube Capture.

Gigantul a lansat chiar și o versiune contra-cost, pentru a veni în sprijinul creatorilor de conținut, intitulată Youtube Red.

Deocamdată, nu știm detalii privind data de lansare a acestui nou serviciu, însă s-ar putea să auzim mai multe despre el în cadrul conferinței Google I/O, din mai.