Xiaomi Mi 5, OnePlus 2 și One Plus 3 vor rula Windows 10 Mobile

Xiaomi Mi 5, OnePlus 2 și One Plus 3 vor rula Windows 10 Mobile

La scurt timp după lansarea oficială a noului smartphone de top Xiaomi Mi 5 cu Android, au apărut zvonuri cum că va putea rula și Windows 10 Mobile.

La ora actuală, posibilitatea să aveți un smartphone cu Windows Phone sau Windows 10 Mobile este infimă către inexistentă. Această problemă se datorează atât faptului că s-ar putea să nu vâ încânte platforma pentru mobile a Microsoft, cât și din cauza faptului că varietatea de terminale pe care le puteți achiziționa cu WP8 sau Windows 10 Mobile este mică. Dacă în legătură cu prima parte a problemei nu se poate face nimic, în ceea ce privește a doua componentă, oficialii Microsoft se pare că fac eforturi pentru a crea ROM-uri cu Windows 10 Mobile pentru dispozitive de top cu Android.

După ce în urmă cu aproximativ un an Microsoft a lansat un firmware Windows 10 Mobile pentru Xiaomi Mi 4, se pare că în 2016 vor continua acest trend, dar vor extinde gama de terminale suportate. Conform unor zvonuri apărute pentru prima oară pe WindowsCentral, ingingerii gigantului din Redmond finisează un ROM cu Windows 10 Mobile pentru Xiami Mi 5. Mai mult decât atât, cu speranța că va atrage un public destul de vast și dornic de experimente, se pare că Microsoft face același gest altruist și când vine vorba de OnePlus 2 și iminentul OnePlus 3, ce ar urma să ajungă pe piață în luna iunie a acestui an.

Dacă nu ar fi făcut același gest anul trecut cu Xiaomi Mi 4, întreaga serie de zvonuri ar fi complet absurdă. Acum însă, posibilitatea unei astfel de lansări este cât se poate de reală, singura variabilă este termenul. Nimeni nu știe când vor avea ocazia norocoșii care vor pune mâne pe un Mi 5 să înlocuiască cel mai nou Android cu cel mai nou Windows 10 Mobile.

În definitiv, merită să perceți astfel de informații cu o anumită reticență. Cota de piață a Windows 10 Mobile este inexistentă și nu știe nimeni dacă gigantul din Redmond va mai continua să investească bani în finisarea sa sau va opta pentru încetarea pierderilor financiare pe marginea acestui subiect.

Citește și: