21 sept. 2016 | 07:10

Xbox Project Scorpio: detalii despre noua consolă a Microsoft

ACTUALITATE
Xbox Project Scorpio: detalii despre noua consolă a Microsoft

Xbox Project Scorpio este cel mai nou proiect în materie de console Microsoft și este ”consola pe care și-au dorit-o producătorii de jocuri”, conform echipei de creație.

Project Scorpio este un proiect ambițios din partea Microsoft, consola având scopul de a deveni un standard în industrie. Consola promite să ofere de patru ori mai multă putere de procesare grafică decât Xbox One, permițând astfel rularea de jocuri la rezoluții ridicate și cu framerate-uri excelente. Sursele arată că Scorpio are o capacitate de 6 teraflops în materie de putere de procesare video.

Puterea de procesare se datorează unei plăci video AMD ce încă nu este pe piață, dar care ar putea rula jocuri la rezoluție 4K și 60fps. Scorpio va exista în paralel cu Xbox One și Xbox One S, iar jocurile lansate vor fi disponibile pentru toate consolele. Producătorii s-ar putea să se vadă nevoiți să optimizeze jocurile pentru una dintre cele trei variante de consolă, conform digitaltrends.com.

Se pare că Project Scorpio este un candidat destul de bun și pentru domeniul realității virtuale. Oculus Rift s-ar putea să reprezinte primul parteneriat de VR pentru Xbox Project Scorpio, având în vedere că Rift este compatibil cu Windows 10 și se livrează și cu un controller de Xbox One.

Microsoft nu a făcut niciun comentariu legat de prețul viitoarei console, dar există câteva idei cu privire la acest aspect. Phil Spencer oferă un indiciu, afirmând că ”nu suntem pregătiți să anunțăm ceva exact momentan, dar gândiți-vă la alte console și unde se situează în materie de prețuri.” Astfel, ne putem uita la prețul Xbox One, care a debutat cu un preț de $500, iar cei ce doresc o consolă Project Scorpio ar putea să scoată din buzunar tot cam atâția bani la momentul lansării. Acest eveniment s-ar putea să aibă loc în 2017, la timp pentru sărbătorile de iarnă.