Xbox One ”dă clasă” la PlayStation 4, pentru a patra lună

Xbox One ”dă clasă” la PlayStation 4, pentru a patra lună

Din momentul lansării Xbox One și PlayStation 4 în 2013, consola celor de la Sony s-a vândut mai bine, până acum câteva luni.

Competiția pe piața consolelor a devenit din ce în ce mai acerbă anul acesta, iar de vină sunt noile generații de console de la Microsoft și Sony. Sunt șanse ca și Nintendo să-și facă din nou simțită prezența în acest domeniu în 2017, dar asta se va întâmpla abia după lansarea Nintendo Switch. 

Cel puțin în prima perioadă de disponibilitate, PlayStation 4 s-a vândut mult mai bine decât Xbox One datorită prețului mai mic și a faptului că, majoritatea titlurilor cross-platform se mișcau mai bine. Indiferent dacă vorbeam de Call of Duty, Battlefield sau Assasin`s Creed, cât timp Xbox One s-a vândut cu senzorul Kinect, Ps4 a fost mai sprinten. Între timp, handicapurile au dispărut, dar supremația Sony s-a menținut datorită faptului că majoritatea gamerilor s-au obișnuit să-și ia PlayStation.

Deja de câteva luni, chiar dacă Microsoft evită să ofere cifre exacte în materie de unități vândute, NPD Group și Gfk Entertainment au confirmat faptul că vânzările noilor console Xbox sunt pe primul loc în domeniu. Prima schimbare s-a întâmplat în august, dar părea o excepție, mai degrabă decât o schimbare de direcție pe termen lung. Am ajuns deja la a patra lună consecutiv în care se întâmplă acest lucru și, cu toate că lucrurile s-ar putea schimba de luna viitoare, gigantul din Redmond are în continuare motive de bucurie.

Mulți sunt de părere că, prețul mai mic la Xbox One combinat cu lansarea Xbox One S au schimbat prioritățile amatorilor de console, într-o perioadă în care Sony nu a făcut decât să lanseze un PlayStation Slim fără nici o funcție în plus. Pe acest final de an însă, japonezi au toate ingredientele să dea lovitura. Kitul PlayStation VR combinat cu PS4 cu suport pentru redarea de conținut 4K și gaming la calitate sporită, vor aduce din nou în lumina reflectoarelor uneltele de gaming ale japonezilor.

Citește și:
Sursa: Ubergizmo