Windows 95 rulează chiar și pe o consolă Xbox One

Windows 95 rulează chiar și pe o consolă Xbox One

Din câte se pare, cineva a reușit să instaleze Windows 95 pe consola Xbox One a celor de la Microsoft.

Windows 95 a fost cel care a introdus pe piață interfața grafică dezvoltată de Microsoft pentru Windows NT. Cum acesta a fost un sistem de operare dedicat serverelor și calculatoarelor avansate din acea vreme, Windows 95 a fost cel care a întipărit în subconștientul publicului designul clasic al butonului de start din stânga jos, iconița de My Computer, File Explorer, precum și seria de browsere Internet Explorer.

Astfel, nu este de mirare că, pe parcursul timpului, oamenii au încercat să-l instaleze pe dispozitive care mai de care mai ciudate. Utilizatorul de YouTube vcfan, de exemplu, a reușit de curând să instaleze Dosbox pe consola de ultimă generație de la Microsoft, iar prin intermediul acestui software, a putut rula Windows 95.

Dovada realizării sale este videoclipul de mai sus, însă trebuie să știți că totul este posibil doar în cazul ediției pentru dezvoltatori a consolei Xbox One. Aceasta din urmă permite rularea aplicațiilor construite pe baza Universal Windows Platform, compatibile cu toate sistemele dotate cu Windows 10. După cum scrie site-ul Eurogamer, însă, suportul pentru aplicațiile UWP va deveni standard din această vară.

În cazul în care asta nu vi se părea destul de interesant, trebuie să știți că, la un moment dat, un individ foarte creativ a fost capabil să ruleze Windows 95, în toată splendoarea sa, pe cel mai recent model de Nintendo 3DS XL. Proiectul a fost creația unui internaut care preferă să se ascundă în spatele pseudonimului Shutterbug2000. Membrul comunității GBATemp a fost capabil să ducă la bun sfârșit această idee pornind tot de la platforma de emulare Dosbox, deși întregul proces a implicat și o doză semnificativă de creativitate.

Nick Lee, de la Tendigi Insights, a reușit chiar să îl pună pe un Apple Watch, lucru care, probabil, l-ar face Steve Jobs să se învârtă în mormânt.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI