Windows 95 merge mai bine pe Apple Watch decât mergea pe PC-urile de acum 20 de ani

Windows 95 merge mai bine pe Apple Watch decât mergea pe PC-urile de acum 20 de ani

Windows 95 este unul dintre cele mai importante versiuni de Windows lansate vreodată. Cu toate că s-ar putea să nu ai cele mai plăcute amintiri cu acest sistem de operare, s-ar putea să te încânte ce a reușit să facă un posesor de Apple Watch cu el. 

Windows 95 a fost primul sistem de operare al Microsoft îndreptat către publicul larg. Până atunci, sistemele de operare erau gândite pentru profesioniștii care munceau pe computere sau pentru cei care erau cu adevărat pasionați de acest domeniu.

Windows 95 a schimbat modul în care computerele erau percepute și le-a transformat din mașinăriile reci care aveau doar scopul de a procesa diverse informații în ”prieteni” cu interfață prietenoasă și capacități multimedia.

Din păcate, nu toată lumea s-a putut bucura cum trebuie de Windows 95. Capacitățile hardware de pe vremea aceea erau foarte limitate și, cel mai posibil, amintirile voastre sunt similare cu ale mele: un sistem frumos, dar care rula greoi și care dădea multe erori,

Până acum am mai văzut Windows 95 portat pe un iPhone 6 Plus, pe un ceas Samsung Gear Live, iar Nick Lee, de la Tendigi Insights, a reușit să îl pună și pe Apple Watch, lucru care, probabil, l-ar face Steve Jobs să se învârtă în mormânt.

”Cu un procesor de 520 de MHz, 512 MB RAm și 8 GB spațiu de stocare, Apple Watch are multă putere într-o carcasă foarte mică. Pe hârtie, cel puțin, numai procesorul este de aproximativ 25 de ori mai rapid decât un 386, iar 512MB era mărimea unui hard drive la jumătatea anilor ’90, nu a memoriei. Datorită acestor date, eram destul de încrezător că ceasul Apple Watch putea rula unul dintre cele mai apreciate sisteme de operare produse vreodată de compania din Redmond”, a scris Lee.

Dacă vreți și voi să vă modificați ceasul și să puneți Windows 95 pe el, puteți afla mai multe detalii aici.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI