Windows 10, versiunea aniversară: cât mai așteptăm după noul OS de la Microsoft

Windows 10, versiunea aniversară: cât mai așteptăm după noul OS de la Microsoft

Deși update-ul pentru Windows 10 Anniversary Edition a fost lansat încă din 2 august pentru versiunile stabile de Windows 10, mai mulți utilizatori așteaptă în continuare după acesta.

Iar, potrivit mai multor email-uri primite de unii utilizatorii de Windows, s-ar putea ca abia în noiembrie să primească toată lumea noul update al celor de la Microsoft.

Faptul că astfel de lansări sunt lente nu este ceva neobișnuit. De foarte multe ori, în cazul update-urilor majore, poate dura și mai multe zile până când acestea devin universal valabile. Însă perioadă de trei luni, de la început până la sfârșit, este cea mai lungă de până acum.

Săptămâna trecută, Paul Thurrott (fost analist tehnic senior pentru Windows IT Pro) a scris despre cum primul val de utilizatori care au primit update-ul au folosit configurații cunoscute pentru a ușura munca testării interne a celor de la Microsoft, dar și programul Insider. Pentru că unii utilizatori au forțat actualizarea, Microsoft poate să găsească noi configurații care funcționează și să deschidă și mai mult distribuția noului sistem.

Eventual, ne așteptam ca această perioadă de testare să se încheie și update-ul să fie primit de toți utilizatorii.

Totuși, deși lansarea este lentă și sunt monitorizate cu atenție configurațiile pentru a fi evitate orice incompatibilități cu update-ul aniversar, modul în care Windows 10 este testat are mai multe lipsuri.

Vorbim aici de probleme ce țin de design, precum și de schimbările care au făcut mai multe camere web și Skype să nu mai funcționeze, precum și mai multe bug-uri care au cauzat probleme la hardware-ul dispozitivelor Kindle. Asta sugerează că anumite configurații importante nu au parte de o testare adevărată înainte de lansare.

Pentru a înțelege mai bine ceea ce s-ar putea să nu meargă, mai multe informații ar trebui date despre de ce anume conțin aceste noi lansări. Programele oferite de Insider ar trebui să aibă o calitate mai mare pentru a fi siguri că pot fi folosite pe configurațiile hardware existente. Programe de mai mare calitate ar însemna, de asemenea, că un număr tot mai mare de configurații sunt testate în procesul de dezvoltare

Pentru utilizatorii de Windows 10 care nu mai au răbdare există posibilitatea de a face un update forțat  Windows 10 Upgrade Tool care poate fi găsit aici.

Autor: Andrei Geornoiu

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: