Windows 10 upgrade: Microsoft face ultima încercare să vă convingă

Windows 10 upgrade: Microsoft face ultima încercare să vă convingă

Cei care sperau că Microsoft s-a liniștit în privința forțării upgrade-ului la Windows 10, vor fi dezamăgiți de această informație.

În ultimul an, am dezbătut intens modul agresiv în care Microsoft a încercat să vă forțeze să faceți upgrade la Windows 10. Cu toate că mai e mai puțin de o lună până când veți avea posibilitatea să faceți gratuit tranziția de la Windows 7 sau Windows 8.1 la noul SO, gigantul din Redmond se pare că nu vrea să renunțe.

Ultima metodă ostentativ de deranjantă prin care Microsoft speră să vadă Windows 10 pe mai mult de 50% dintre PC-urile din piață a ajuns la utilizatori în urmă cu câteva zile. Aceasta se manifestă printr-un ecran albastru care ne aduce aminte cu brio de ecranele încărcate de erori nerezolvabile pe care le-am întâmpinat cu toții de-a lungul anilor. Partea fascinantă este că această nouă soluție de a vă convinge să migrați vine după ce o doamnă a primit 10.000 de dolari în urma unui proces împotriva Microsoft exact pe marginea acestui subiect. Tot atunci, notificarea de upgrade care a cauzat problema doamnei a fost modificată pentru a cauza mai puțină confuzie pentru utilizatori.

,,Scuze de întrerupere, dar asta e important. Oferta cu upgrade-ul gratuit la Windows 10 se încheie pe 29 iulie.” Acesta mesaj pe un ton foarte grav a ocupat întregul ecran al mai multor utilizatori de Windows 7 și Windows 8.1 începând cu 1 iulie. Deși orice notificare ce ocupă întregul ecran este frustrantă, aceasta este cu atât mai enervantă cu cât cu nu apare la pornirea sau închiderea computerului. În momentul în care lucrați la un proiect important sau ați ajuns la punctul culminant al unui film, atunci vă amintesc cei de la Microsoft că s-ar putea să pierdeți cea mai importantă ofertă din viața voastră.

Ca urmare, dacă nu știați că 29 iulie este ultima zi în care puteți face trecerea gratuită la Wndows 10, Microsoft vă va aminti cel puțin o dată și în acest format full screen. Puteți opta să vă amintească mai târziu, gest care va avea loc de trei ori sau, dacă sunteți foarte atenți în colțul din stânga jos, puteți refuza oferta de upgrade pentru totdeauna.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Ubergizmo