29 iun. 2016 | 07:27

Microsoft își revizuiește atitudinea și nu vă mai forțează trecerea la Windows 10

ACTUALITATE
Microsoft își revizuiește atitudinea și nu vă mai forțează trecerea la Windows 10

După ce au început să piardă procese legate de procesul agresiv prin care vă invită să vă instalați Windows 10, cei de la Microsoft se pare că și-au revizuit atitudinea.

,,Unii dintre clienții noștri valoroși au clasificat procesul ca fiind confuz.” Această afirmație un pic amuzantă a fost folosită de un oficial Microsoft pentru a justifica adopția unui mod complet diferit de a vă invita să faceți trecerea la Windows 10. 

În cele 11 luni de când Microsoft și-a propus să vă scoată la pensie prin practicile sale de a vă propune să vă instalați Windows 10 sub formă de upgrade gratuit de la Windows 7 sau Windows 8.1, foarte mulți utilizatori și-au descărcat frustrarea online. În definitiv, este de domeniul fantasticului ca într-o notificare de update, dacă ați fi apăsat pe X în colțul din dreapta sus, respectivul gest să fie perceput ca o dovadă de accept, în loc de anulare sau măcar amânare.

Terry Myerson, directorul diviziei Windows din cadrul Microsoft a anunțat schimbarea radicală a notificării de upgrade, iar aceasta se va reflecta în fereastra pe care o puteți vedea în captura de mai jos. Acum va fi mult mai clar ce vi se oferă, butonul prin care puteți refuza super oferta nu implică cinci clickuri suplimentare, iar X-ul din dreapta sus ascunde notificarea, urmând ca aceasta să reapară câteva ore sau câteva zile mai târziu. Noul tip de notificare ar trebui să fie implementat până la finele acestei săptămâni.

,,De când am introdus experiența de upgrade pentru Windows 10, am primit un feedback conform căruia clienții noștrii valoroși l-au găsit confuz. Am lucrat din greu pentru a incorpora respectivul feedback, iar săptămâna aceasta, vom da drumul la noua experiență cu opțiuni clare de upgrade acum, fixează o oră sau refuză oferta.” Astfel a sintetizat Myerson pentru The Verge schimbările ce urmează să le vedem cu toții într-un timp relativ scurt.

În altă ordine de idei, nu uitați că upgrade-ul la Windows 10 va continua să fie gratuit doar până pe 30 iulie, după care veți plăti câteva sute de dolari pentru acest privilegiu.

windows-10-upgrade-prompt actualizat

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele