Windows 10 te stresează să renunți la Chrome pentru Microsoft Edge

Windows 10 te stresează să renunți la Chrome pentru Microsoft Edge

Windows 10 are foarte multe părți bune, dar modul în care cei de la Microsoft promovează anumite funcții este cel puțin deranjant. 

Odată cu lansarea Windows 10 în urmă cu aproximativ un an, cei de la Microsoft au încercat să se distanțeze de bătrânul și ineficientul Internet Explorer. Acest gest a fost făcut prin intermediul Microsoft Edge, un browser complet reinventat, sprinten și bine pus la punct pentru a putea fi perceput ca o alternativă decentă la Google Chrome și Mozilla Firefox. Marea sa problemă este că a sosit într-un moment în care ne-am obișnuit deja să folosim Chrome sau Firefox. Microsoft vrea însă să treceți neapărat la Edge, și a început să vă arate acest lucru prin notificări nu foarte discrete.

În urmă cu câteva luni, gigantul din Redmond publicase un clip prin care ilustra cât de eficient energetic este Microsoft Edge în comparație cu Google Chrome. Problema este că respectivul clip și-a pierdut un pic din credibilitate în momentul în care cei de la Opera au făcut un efort similar pentru a arăta că în fața Chrome, Firefox și Edge, browserul Opera ar ieși fruntaș la autonomie. În orice caz, nu cred că este o surpriză pentru nimeni faptul că cel mai mare consumator de energie pe un PC cu Windows este Chrome.

În speranța că veți migra de la Chrome la Edge în Windows 10, mai mulți internauți au observat în ultimele zile o notificare destul de ostentativă în colțul din dreapta jos al desktop-ului, lângă ceas. ,,Chrome vă risipește bateria mai rapid. Treceți la Microsoft Edge pentru o perioadă de browsing cu până la 36% mai lungă.” Aparent, sporadic, aceste mesaje au fost primite de câțiva utilizatori de Windows 10 încă din luna iulie, dar în ultima perioadă au devenit mai agresive.

Pe de altă parte, nimeni nu vă poate obliga să vă schimbați browserul favorit, dar cu siguranță practicile agresive aplicate de Microsoft în acest caz particular nu pot fi lăudate.

chrome-battery-drain

Citește și:
Sursa: Ubergizmo