Update-ul pentru Windows 10 pe mobile e foarte aproape

Update-ul pentru Windows 10 pe mobile e foarte aproape

După o serie de amânări, utilizatorii de smartphone-uri cu Windows Phone 8.1 se pot pregăti să primească update-ul la Windows 10 Mobile.

Inițial, s-a crezut că Windows 10 va ajunge pe mobile la distanță foarte mică de versiunea pentru PC-uri. Din păcate, chiar și după ce au trecut mai bine de șase luni de la respectiva lansare, iar Microsoft a lansat câteva terminale preinstalate cu Windows 10 Mobile, marea masă a utilizatori de Windows Phone au rămas dezamăgiți. Momentan, doar Lumia 550, Lumia 950 și 950XL rulează noul SO, dar cei care au avut ocazia să pună mâna pe ele sunt de părere că software-ul ar trebui să mai aibă parte de câteva finisări. Mai mult decât atât, oficialii gigantului din Redmond au evitat să mai ofere prognoze pe marginea acestui subiect. În principiu, nici acest set de informații nu vin neapărat dintr-o sursă oficială, dar șansele sunt foarte mare să fie corecte.

Cei de la Neowin au descoperit o nouă aplicația lansată de cei de la Microsoft în Windows Store intitulată Mobile Upgrade Advisor pentru Windows 10.  Momentan în beta, aplicația nu poate fi instalată pe un smartphone cu Windows Phone 8.1, dar întreaga ei funcționalitate este detaliată în descriere. Similară cu o aplicație lansată anul trecut, ce pregătea posesorii de PC-uri să treacă la Windows 10, aceasta ar trebui să vă informeze dacă telefonul vostru este eligibil pentru upgrade-ul la Windows 10 Mobile. În plus, facilitează eliberarea de spațiu, în cazul în care memoria pe care o aveți disponibilă nu este suficientă pentru desfășurarea unui proces de upgrade fără evenimente neplăcute. Având în vedere descrierea aplicației, sunt șanse foarte mari ca Windows 10 să ocupe o cantitatea de spațiu semnificativă. ,,S-ar putea să fiți nevoiți să eliberați niște spațiu pentru a instala [Windows 10]. Aplicația va recomanda fișiere, precum clipuri și fotografii, pe care le puteți muta temporar pe OneDrive sau pe un card SD, dacă este unul prezent.

Mobile Upgrade Advisor ar trebui să poată fi instalat și folosit de oricine în următoarele zile, iar update-ul efectiv pentru Windows 10 are mari șanse să ajungă la un număr semnificativ de posesori de smartphone-uri WP8.1 începând cu săptămâna viitoare.

Citește și: