Wikileaks a publicat mailurile trimise de Hillary Clinton în perioada Războiului din Irak

Wikileaks a publicat mailurile trimise de Hillary Clinton în perioada Războiului din Irak

WikiLeaks a publicat mai mult de 1.000 de mailuri extrase de pe serverul privat al lui Hillary Clinton, din perioada în care a fost secretar de stat. Toate sunt legate de Războiul din Irak.

Site-ul a publicat pe Twitter un link către 1.258 de mailuri pe care candidata democrată la președinția Statelor Unite le-a trimis și le-a primit. Acestea au fost eliberate, aparent, de Departamentul de Stat în februarie. Cei de la WikiLeaks le-au căutat în mod particular pe cele care conțin referințe despre Războiul din Irak.

Luna trecută, Julian Assange, fondatorul WikiLeaks a spus că site-ul a adunat suficiente dovezi pentru ca FBI să o poată pună sub acuzație pe Clinton. Totuși, a menționat și că acuzația nu are sorți de izbândă atât timp cât Loretta Lynch este ministrul justiției.

Hillary Clinton se află în centrul unui scandal, după ce anul trecut s-a aflat că a utilizat un cont privat de email și un server privat pe când conducea Departamentul de Stat (2009-2013). Dezvăluirile i-au adus actualei candidate la nominalizarea democrată critici vehemente din partea adversarilor republicani, iar Biroul Federal de Investigații (FBI) a deschis o anchetă.

Utilizarea unui cont privat în scopuri profesionale este interzisă de administrația americană, iar adversarii republicani o acuza pe Hillary Clinton că, prin nefolosirea conturilor oficiale și a serverelor securizate, a pus în pericol securitatea națională, dar și că a vrut să ascundă anumite lucruri. Hillary Clinton susține însă că emailurile sale nu erau secrete atunci când le-a trimis din contul privat. Ea a remis Departamentului de Stat 52.000 de pagini de documente referitoare la aceste mesaje.