WhatsApp vrea să vă partajeze datele personale cu Facebook

WhatsApp vrea să vă partajeze datele personale cu Facebook

WhatsApp este de câțiva ani o companie deținută de Facebook, dar acest lucru nu a contat până de curând.

Numărul utilizatorilor de WhatsApp a crescut foarte mult în ultimii ani, în parte și datorită faptului că platforma de chat este una foarte sigură ce a beneficiat de numeroase actualizări de funcționalitate. Rămâne însă să vedem dacă își va menține avântul în privința atragerii de noi utilizatorii în momentul în care va începe să vă trimită datele către Facebook.

Un dezvoltator cu numele Javier Santos a reușit să pună mâna pe o versiune viitoare de WhatsApp. Deși în majoritatea cazurilor aceste variante ale aplicațiilor nu includ neapărat funcții deosebite, după cum puteți vedea în captura de mai jos, iterația a pe care a pus mâna Santos este un pic altfel. Într-unul dintre meniurile pentru ajustarea preferințelor există o bifă marcată ,,Partajează-mi datele contului cu Facebook pentru a îmbunătăți experiența mea pe Facebook.” Partea tristă este că mesajul este destul de ambigu, nefiind foarte clar despre ce date este vorba. De asemenea, nu se știe când noua funcție va fi propagată la scară largă, deși nu ar trebui să mai dureze foarte mult.

Dacă ar fi să fim optimiști, este foarte probabil ca noua funcție să faciliteze compararea listei voastre de contacte de pe WhatsApp cu cea a prietenilor de pe Facebook, în ambele sensuri. Pornind de la acele informații, Facebook s-ar putea să vă sugereze adăugarea de noi prieteni, iar WhatsApp să vă sugereze adăugarea de noi contacte.

Înainte să vă faceți griji în legătură cu implementarea unei astfel de funcții, merită să aveți în vedere faptul că respectiva bifă este dezactivată implicit. Este foarte important să rețineți această particularitate, deoarece se pare că deși creatorii WhatsApp își doresc să o folosiți, nu veți fi forțați să o faceți. În contextul în care utilizatorii de aplicații populare sunt foarte sensibili când vine vorba de securitatea datelor lor, rămâne să așteptăm explicația oficială pe marginea acelui buton.

whatsapp partajare date facebook 2

Citește și: