WhatsApp este acum gratuit: nu vor fi introduse reclame

WhatsApp este acum gratuit: nu vor fi introduse reclame

Cei de la WhatsApp au anunțat de curând că aplicația va fi gratuită.

În cazul în care nu vă amintiți, la scurt timp după ce a fost achiziționat de Facebook, serviciul WhatsApp a încetat să mai fie gratuit. După cum scriu cei de la Verge, toți utilizatorii noi erau nevoiți să plătească un dolar în mod anual (după primul an de utilizare) pentru a beneficia de serviciul acesta. Cu toate acestea oamenii care aveau instalată aplicația urmau acum să beneficieze acum de încă un an gratuit.

În ciuda prețului mic, se pare că sistemul respectiv nu a funcționat pentru WhatsApp, astfel că oficialii companiei au anunțat de curând prin intermediul unei postări pe blogul acesteia că aplicația va deveni gratuită pentru toți oamenii.

”Mulți utilizatori de WhatsApp nu au carduri de credit sau de debit și sunt îngrijorați că ar pierde accesul la prieteni și familie după un an de zile. Astfel, pe parcursul următoarelor săptămâni, vom elimina taxele din diversele versiuni ale aplicației noastre și WhatsApp nu va mai cere bani pentru servicii”, scrie pe blogul companiei.

Dacă ați plătit deja un dolar pentru acest an, atunci nu vă veți mai primi banii înapoi. Verge menționează, de asemenea, că utilizatorii cei mai vechi au fost scutiți de taxe pe o perioadă nelimitată. În ceea ce privește metodele de generare a banilor, veți fi fericiți să aflați că WhatsApp nu va recurge la reclame. În schimb, vrea să ofere metode de comunicare cu diverse companii, pentru care clienții ar fi nevoiți să achite anumite sume.