Dacă ai un Blackberry, ia-ți adio de la WhatsApp

Dacă ai un Blackberry, ia-ți adio de la WhatsApp

Popularitatea platformei WhatsApp a atins praguri astronomice datorită compatibilității cu o serie foarte mare de platforme și dispozitive mobile. Oficialii companiei au decis acum să limiteze semnificativ respectiva listă.

Echipa de ingineri din spatele WhatsApp este una care lucrează foarte intens, introducând deseori actualizări importante de funcționalitate in-app, precum apeluri de voce sau, în curând, apeluri video. Din păcate, astfel de funcții, din cauza unor limitări hardware, nu pot fi propagate și pe dispozitive foarte vechi. Ca urmare, după ce au pus în balanță numărul utilizatorilor aferenți respectivelor platforme, oficialii WhatsApp au decis să limiteze compatibilitatea aplicației la un număr mult mai mic de sisteme de operare. Rămâne acum să vedem dacă un astfel de anunț va micșora semnificativ numărul total de utilizatori de WhatsApp, care de curând a ajuns la pragul de un miliard de internauți. 

Până la finele lui 2016, compania deținută de Facebook a anunțat că nu va mai lansa aplicații actualizate de WhatsApp pentru BlackBerry OS. Partea cea mai ciudată a acestui anunț este că vizează și dispozitivele cu BlackBerry 10, un sistem de operare care nu are o vechime mai mare de 2 ani.

În același context, utilizatori vechilor terminale Nokia cu sistem de operare Symbian S40 și Symbian S60 au primit aceeași lovitură dureroasă. Ultimii vizați sunt posesorii de aparate cu Windows Phone 7.1 și Android 2.2. Ca urmare, toții utilizatori dispozitivelor cu platformele de mai sus nu vor mai putea beneficia de actualizări la WhatsApp și, în orice moment, s-ar putea să nu mai poată purta conversații nici folosind versiunile vechi.

Soluția oferită de WhatsApp în comunicatul oficial pe marginea acestui subiect este una cât se poate de naturală. Cumpărați-vă un telefon mai nou cu Android, un iPhone sau Windows Phone, pentru a rula WhatsApp în același mod ca și până acum.

În ceea ce privește utilizatorii de BlackBerry care vor să mai ruleze WhatsApp, singura lor soluție este achiziția recentului BlackBerry Priv ce rulează Android. Toate celelalte dispozitive nu mai sunt compatibile cu serviciul.

Citește și: