WhatsApp introduce autentificarea în doi pași

WhatsApp introduce autentificarea în doi pași

Autentificarea în doi pași a fost o funcție de securitate mult-așteptată pentru WhatsApp, iar aceasta apare acum în varianta beta.

Cel mai nou update pentru WhatsApp beta vine cu un update important de securitate. Acum, ai posibilitatea să îți securizezi contul cu un cod de 6 cifre. WhatsApp îți verifică numărul de telefon printr-un SMS atunci când te conectezi pe un telefon nou, iar autentificarea în doi pași adaugă un nou element de protecție. Astfel, vei fi nevoit să introduci și codul de 6 cifre pentru a putea folosi contul.

De asemenea, ai posibilitatea să îți adaugi și adresa de mail; aceasta este utilă dacă ai nevoie să îți dezactivezi autentificarea în doi pași, în cazul în care se întâmplă să uiți codul de 6 cifre. Trebuie să ții cont și de următoarele lucruri dacă ai de gând să activezi autentificarea în doi pași pe WhatsApp: dacă uiți codul de 6 cifre și nu ai furnizat o adresă de email, nu vei putea face o reverificare a contului decât după 7 zile de la ultima folosire a contului.

După cele 7 zile, numărul va putea fi reverificat fără cod, dar veni pierde toate mesajele în așteptare. Dacă numărul este reverificat la 30 de zile după ce ai folosit ultima oară contul de WhatsApp, contul vechi va fi șters și unul nou va fi creat, arată androidcentral.com.

WhatsApp nu îți verifică adresa de mail, așa că te informează că trebuie să oferi o adresă corectă. Serviciul te va anunța însă, periodică, să introduci codul de 6 cifre.

Noua funcție din aplicație este disponibilă în varianta beta, 2.16.346, și ar trebui să ajungă extrem de curând și în varianta standard a WhatsApp.

Citește și: