11 mai 2016 | 06:53

WhatsApp vine pe PC și Mac prin aplicații dedicate

ACTUALITATE
WhatsApp vine pe PC și Mac prin aplicații dedicate

Una dintre cele mai populare aplicații de chat pentru mobile, WhatsApp a ajuns pe PC și Mac sub forma unor aplicații dedicate.

Sunt șanse foarte mari să folosiți deja WhatsApp, atât voi cât și toți prietenii voștri. În cazul în care ați fi vrut să nu mai aruncați o privire către telefon dacă primeați un mesaj când erați la birou, de ceva timp apăruse WhatsApp Web. Cu toate acestea, de ceva timp au existat și zvonuri legate de lansarea unor aplicații standalone pentru PC și Mac, iar acelea se pare că tocmai s-au confirmat.

,,Astăzi anunțăm o aplicație desktop pentru ca voi să aveți un mod complet nou prin care să rămâneți în contact oricând și de oriunde – fie de pe telefon, fie de pe computer, acasă sau la birou. Precum WhatsApp Web, aplicația noastră desktop este o extensie a telefonului vostru: aplicația oglindește conversațiile și mesajele de pe dispozitivul mobil.” În cazul în care preferații aplicații dedicate pentru chat pe PC, în loc să petreceți timp într-un browser web, cei de la WhatsApp au anunțat lansarea aplicațiilor omonime pentru sistemele de operare Windows și Mac OS X prin intermediul unei postări pe blogul companiei. Din păcate, nu funcționează pe Windows 7 sau mai vechi și nici pe OS X 10.8 sau mai vechi.

Per ansamblu, instalarea este cât se poate de facilă. Descărcați fișierul de instalare de la această adresă, instalați programul și porniți-l. Imediat veți întâmpina un cod QR pe care îl veți folosi în procesul de împerechere cu telefonul. Porniți WhatsApp pe smartphone și, indiferent de platformă, din Settings, accesați secțiunea WhatsApp Web. Scanați codul QR de pe ecranul laptopului și în doar câteva secunde, pe ecran, ar trebui să apară toate conversațiile voastre. Din acel moment, le puteți continua ca și cum ați fi pe telefon. Tot de acolo, puteți descărca clipuri și imagini primite.

Rămâne să vedem dacă va fi doar o chestiune de timp până când creatorii WhatsApp vor realiza o interfață diferită pentru aplicațiile WhatsApp de desktop în comparație cu cea web.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele