13 sept. 2016 | 15:53

VR One: Ghiozdanul pentru VR de la MSI pare soluția ideală

ACTUALITATE
VR One: Ghiozdanul pentru VR de la MSI pare soluția ideală

O experiență cât se poate de plauzibilă de realitate virtuală implică un grad sporit de mobilitate, pe care MSI, prin intermediul VR One, îl va oferi.

Anul acesta, ideea de realitate virtuală a depășit etapa de concept și s-a reflectat într-o serie de kituri menite să te transpună în centrul unor experiențe virtuale sau al unor clipuri VR. Singurul handicap are legătură cu puterea de procesare de care ai nevoie pentru o sesiune de gaming impecabilă în realitate virtuală. Inițial, am vorbit doar de desktop-uri masive certificate Oculus Rift sau HTC Vive, dar între timp au apărut și câteva laptopuri cu abilități similare. Acum a sosit momentul pentru primul ghiozdan VR.

Anunțat în urmă cu câteva luni la Computex, MSI VR One este un ghizodan cu componente de desktop care a beneficiat de upgrade-uri importante de performanță între timp. În plus, este mult mai compact și mai ușor. MSI îl descrie ca fiind cel mai ușor și mai subțire ghiozdan VR.

Noua versiune de VR One, chiar dacă nu este disponibilă comercial, are doar 3,6 kilograme, în comparație cu 4,5 kilograme. Aceasta din urmă este greutate primul prototip. În continuare îl veți simți în spate, dar ar trebui să implice un grad sporit de flexibilitate. În ceea ce privește puterea de procesare, noul VR One folosește un GPU GTX 1070 de la NVIDIA în tandem cu un procesor Intel Core i7 overclocked.

Pentru că vorbim de un echipament portabil, autonomia este foarte importantă și a beneficiat de un upgrade. Inițial vorbeam doar de 1,5 ore departe de priză, dar această valoare a crescut cu 50%. De asemenea, pentru că suportă două baterii, va fi foarte ușor să schimbați una dintre ele, fără să întrerupeți sesiunea de gaming.

În continuare, MSI VR One nu are o dată oficială de lansare, dar producătorul ne-a asigurat că ar trebui să ajungă în magazine până la finela acestui an. Fără un preț oficial, așteptați-vă să faceți o investiție semnificativă în acest echipament.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele