Noile laptopuri de 17 inci vor avea plăci video de desktop

Noile laptopuri de 17 inci vor avea plăci video de desktop
Bogdan Cristea
Bogdan Cristea
18:23 22.09.2015

Noua generația de laptopuri high-end ar putea include plăci video construite inițial pentru PC-uri.

Cei de la Nvidia ar putea da în curând o nouă definiție laptopurilor high-end. Compania a încheiat un parteneriat cu producători importanți de laptopuri, precum MSI sau Asus, aceștia urmând a include versiunea de desktop a plăcii video GeForce 980 GTX în viitoarele laptopuri de 17 inci. După cum screi site-ul Ars Technica, placa video beneficiază de 2.048 nuclee CUDA și 8GB memorie GDDR5 cu o frecvență de 7GHz.

Din câte se pare, acestea ar putea oferi performanțe cu până la 30% mai bune decât modelele precedente, iar utilizatorii vor putea chiar să efectueze ”overclocking”. Includerea unor asemenea componente înseamnă că laptopurile vor avea dimensiuni considerabile. În primul rând, după cum am menționat mai devreme, modelele vor fi de 17 inci sau mai mari, ecranele urmând a suporta o rezoluție Full HD. În al doilea rând, cablurile de alimentare și transformatoarele necesare vor avea și ele un impact negativ asupra portabilității dispozitivelor.

De asemenea, Nvidia a reușit să-i convingă pe producători să implementeze o serie de modificări carcaselor, pentru o aerisirea mai bună a componentelor. Cât despre publicul țintă, unul dintre angajații Nvidia a specificat foarte clar că acesta nu este alcătuit din utilizatorii de rând, pentru care acele plăci video nu ar justifica costurile suplimentare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI