Volvo introduce un sistem inteligent de detectare a pietonilor, pentru a evita accidentele

Volvo introduce un sistem inteligent de detectare a pietonilor, pentru a evita accidentele

Autobuzele electrice ale Volvo, care deja activează în câteva orașe europene, sunt la fel de silențioase precum restul vehiculelor electrice.

Totuși, producătorul auto crede că o măsură împotriva accidentelor ar fi să le dea capacitatea de a face mult zgomot. Noul sistem de detectare Volvo, concentrat pe cicliști și pe pietoni, folosește o cameră pentru a monitoriza constant ce se întâmplă în preajma vehiculului. Dacă detectează o persoană în preajmă, emite un sunet de avertizare, astfel încât pietonul să știe că se apropie un vehicul, potrivit Engadget.

De asemenea, folosește alerte audio și vizuale și pentru a alerta șoferul în legătură cu faptul că există oameni prin preajmă, în cazul în care a adormit la volan, ceea ce sperăm să nu se întâmple. Dacă, totuși, sistemul simte că există un risc iminent de accidentare, claxonează foarte tare. Directorul Volvo, Peter Danielsson, a declarat că indiferent de ce sunete vor emite mașinile electrice, tot nu vor fi la fel de gălăgioase și deranjante precum cele ale competitorilor, care funcționează pe bază de combustibil.

Acesta a spus că problema gălăgiei a fost rezolvată prin dezvoltarea unui sunet sintetic de background, cu o frecvență care nu e percepută ca fiind stridentă. De exemplu, nu ar penetra ferestrele din trei straturi de sticlă, spre deosebire de zgomotele cu frecvență joasă emise de un motor diesel. Volvo va introduce noul sistem de detectare pe piața europeană în 2017. Până atunci, puteți vedea cum funcționează din clipul demonstrativ de mai sus.

Citește și: