Aplicația pentru cameră de la Google ar putea veni cu funcție pentru realitate augmentată

Aplicația pentru cameră de la Google ar putea veni cu funcție pentru realitate augmentată

În ultima vreme, s-a vorbit foarte mult despre realitatea virtuală, dar nu am mai auzit foarte multe despre realitatea augmentată. S-ar părea că Google nu a renunțat la acest vis, iar viitoarea aplicație pentru cameră din Android ar putea integra în mod standard o astfel de funcție.

Când Google a prezentat ochelarii Google Glass, realitatea augmentată a devenit de interes pentru multe companii. Unele dintre cele mai reușite campanii publicitare din acea vreme se bazau pe tehnologia realității augmentate, iar aceasta a fost folosită și în scopuri educative.

Un nou zvon vorbește despre posibila introducere a unei astfel de funcții în aplicația pentru cameră de pe smartphone-urile cu Android. Dacă acesta se adeverește, Google ar  putea implementa tehnologiile din Google Goggles pentru a oferi informații relevante.

Google Goggles este  o aplicație  lansată  în 2009, menită să te ajute să faci căutări pe bază de imagini. De exemplu, fotografiezi un tablou dintr-un muzeu și primești detalii despre  el sau despre autor. Sau dacă vezi un semn în altă limbă, îl fotografiezi și primești traducerea.

Noua aplicație pentru cameră la care ar lucra Google ar putea face asta și pe bucăți de imagine și ar putea oferi utilizatorilor informații relevante pe display, suprapunându-le peste ce vede camera în mediul înconjurător. De exemplu, dacă utilizatorul ar îndrepta camera spre un restaurant și ar face o poză, ar putea avea acces la meniu sau la datele de contact.

Informațiile vin de la Android Authority, iar sursele susțin că această tehnologie a fost testată și pe dispozitive purtabile, însemnând că am putea vedea noi gadgeturi de realitate virtuală sau realitate augmentată de la Google.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: