Vei putea să îți cumperi pantofi sport Adidas făcuți din reziduuri colectate din oceane

Vei putea să îți cumperi pantofi sport Adidas făcuți din reziduuri colectate din oceane

Adidas are o colaborare cu Parley for the Oceans, o organizație dedicată reducerii reziduurilor plastice din oceane. Scopul este de a concepe adidași făcuți exclusiv din plastic reciclat, colectat din oceane. 

Anul trecut, a fost prezentat un prototip printat 3D, pentru a demonstra că un astfel de design este posibil. Acum, cele două companii lucrează la adidași care vor fi scoași la vânzare în noiembrie, în număr limitat. În primă fază, Adidas va comercializa 7.000 de perechi, fiecare având prețul de 220 de dolari. În 2017, are în plan să scoată pe piață un milion de perechi. Adidașii inediți vor putea fi comandați de pe site-ul Adidas sau cumpărați din magazine. Am putea spune că sunt mai mult decât niște încălțări sport. Sunt mai degrabă o declarație a susținerii unei cauze nobile.

Marea ambiție a celor de la Adidas e să elimine complet plasticul „virgin” din lanțul de aprovizionare și să îl înlocuiască complet cu materiale reciclate, potrivit The Verge.

Modelul se va numi sugestiv „UltraBOOST Uncaged Parley„, iar imaginile de mai jos ne demonstrează că este posibil să creezi un articol frumos din ceva atât de urât și distructiv precum plasticul din oceane. Așa arată conceptul final:

adidas-adidasi-facuti-din-platic adidas-adidasi-facuti-din-plastic-2 adidas-adidasi-facuti-din-plastic-1

Iar așa arăta conceptul prezentat anul trecut:sadidas-adidasi-facuti-din-plastic-3

 

 

Etichete: