13 sept. 2016 | 09:35

Un Xiaomi Mi 4c a explodat și l-a băgat pe proprietar în spital

ACTUALITATE
Un Xiaomi Mi 4c a explodat și l-a băgat pe proprietar în spital

Cu toate că aflăm din ce în ce mai des de un smartphone care a explodat, este prima oară când un astfel de eveniment este asociat cu un Xiaomi Mi 4c.

În mare parte, dispozitivele Xiaomi sunt unele dintre cele mai sigure. Din acest motiv, producătorul asiatic se află în topul producătorilor de smartphone-uri de pe întregul mapamond. Din păcate, astfel de evenimente precum cel detaliat mai jos, afectează semnificativ imaginea producătorului, indiferent dacă a fost sau nu vinovat.

Până când bateriile din interiorul smartphone-urilor vor deveni mai sigure, iar procesoarele nu se vor mai încălzi la fel de tare, ciclul telefoanelor explodate nu se va întrerupe prea curând. După ce timp de câteva săptămâni am detaliat un amalgam de situații în care un Galaxy Note 7 care a explodat a generat pagube de proporții, astăzi aflăm de o situație similară în care un Xiaomi Mi 4c a explodat. Marea diferență este că, aproape de fiecare dată, Note 7 exploda când era pus la încărcat, în timp ce Xiaomi Mi 4c a explodat în buzunarul utilizatorului fără nici un fel accesorii conectate.

După cum se poate vedea în imaginea de mai sus, acesta a fost luat prin surprindere când din buzunarul de la spate al pantalonilor a început să iasă fum. Nu au trecut decât câteva secunde până și-a dat seama că telefonul îi explodase, dar până să-l arunce din pantaloni, arsurile de gradul trei fuseseră deja generate. Ajutorul din parte trecătorilor a fost inutil, amplificând doar riscul arsurilor și pe alte persoane.

Conform celor de la GhizChina, cei de la Xiaomi nu au lansat momentan nici un comunicat oficial pe marginea evenimentului. În orice caz, rana este una destul de gravă, iar combinată cu sperietura trasă de posesorul telefonul, s-ar putea să fie imposibil de uitat.

În ceea ce privește vinovații, s-ar putea ca utilizatorul să fi fost responsabil de situație. În momentul în care acesta s-ar fi așezat pe telefon, sunt șanse foarte mari să fi îndoit bateria, afectându-i învelișul. Urmările se pot vedea în imaginile alăturate.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele