Un startup românesc, cumpărat de cea mai mare platformă de printare 3D din lume

Un startup românesc, cumpărat de cea mai mare platformă de printare 3D din lume

Printivate, un startup românesc din Cluj, a fost cumpărat de 3D Hubs, cea mai mare platformă de printare 3D din lume, cu sediul în Amsterdam.

Printivate a fost fondat de Adrian Mureşan, s-a alăturat primului program Spherik Accelerator în iarna lui 2014, cu obiectivul de a dezvolta un produs pentru optimizarea printării 3D. În timpul programului Mureşan a reuşit să creeze o tehnologie inovatoare, ce=are reduce timpul şi materia primă necesare printării cu până la 65%.

Printivate s-a transformat dintr-un serviciu digital dedicat platformelor online care comercializează modele 3D într-un instrument care repară modelele 3D, dedicat companiilor din domeniul arhitecturii. La momentul achiziţiei de către 3D Hubs, Printivate funcţiona ca un serviciu general de procesare a modelelor 3D.

Printarea 3D este o tehnologie care poate genera inovații în domenii precum arhitectură, artă, design de produs sau medicină. Prin intermediul ei se pot crea o mulțime de lucruri, de la jucării la proteze personalizate pentru persoane cu handicap. În spatele acestei tehnologii revoluționare se află calcule complexe, absolut necesare, astfel încât computerele să înțeleagă cum ar trebui să arate designul 3D în lumea reală.

Mureşan va fi primi funcția de Research and Development Lead la 3D Hubs, în Amsterdam. Printivate este, astăzi, în plin proces de integrare în 3D Hubs.
„Scopul nostru este să dezvoltăm cea mai eficientă soluție de printare 3D pentru profesioniștii care lucrează în domeniul design-ului și fabricației. Vom atinge acest obiectiv prin integrarea celor mai avansate tool-uri direct în platforma 3D Hubs. Achiziția companiei Printivate este un alt mare pas înainte”, a spus Bram de Zwart, CEO 3D Hubs.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: