Un nou Tesla Model S este mai ieftin, dar vine cu limitări

Un nou Tesla Model S este mai ieftin, dar vine cu limitări

Până când foarte mulți șoferi vor pune mâna pe accesibilul Tesla Model 3 în 2017, compania americană a decis să anunțe o versiune mai ieftină de Tesla Model S.

Mașina ideală a iubitorilor de mașini electrice a devenit peste noapte mai ieftină. Din păcate, deși din exterior nu se vor putea observa nici un fel de diferențe, la capitolul performanțe există câteva limitări semnificative.

Ca urmare, dacă până la această oră nu v-ați permis un Tesla Model S, dar ați cochetat în continuare cu o astfel de achiziție, puteți revizita un pic oferta companiei. Aceasta include câteva variante noi, iar prețul de start actual pentru un Model S a scăzut la această oră până la pragul de 66.000 de dolari.

Practic, compania a reintrodus pe piață o versiune de Tesla Model S cu o baterie de 60 KWh care de fapt este un model cu un acumulator de 75 KWh ce a fost limitat din software la capacitatea de 60 kWh. În practică, vorbim de o reducere a prețului de intrare pentru Model S în Statele Unite de 4000 de dolari, de la 70.000 la 66.000.

În privința distanței pe care o poate parcurge cel mai ieftin Tesla Model S înainte să aibă nevoie de o reîncărcare a acumulatorilor, Model S 60 se mândrește cu o capacitate de 320 de kilometri. Cei care vor să deblocheze întreaga capacitate a bateriei de 75KWh au opțiunea să facă acest gest contra valorii de 8500 de dolari, înainte că mașina să iasă din showroom sau 9000 de dolari în orice moment după. Tranziția de la 60 la 75 KWh se va transpune într-o distanță maximă ce poate fi parcursă de 400 kilometri.

În urmă cu câțiva ani, când am început să discutăm pentru prima oară de un Tesla Model S, a mai existat o variantă cu un acumulator de 60 KWh, dar aceea a ieși din producție odată cu introducerea acumulatorului de 70KWh. Din orice altă privință, noul Model S este la fel de performant sau de sigur precum orice alt Model S, inclusiv în ceea ce privește saltul de 0 la 100 Km/h în doar 5,5 secunde. Ca alternativă cu tracțiune integrală, există noul Model S 60D.