Pe pilot automat, un Tesla Model S s-a izbit într-o dubă

Pe pilot automat, un Tesla Model S s-a izbit într-o dubă

Într-un nou clip care a început să circule online, doar pentru a fi dat jos ulterior, se poate vedea foarte clar cum pilotul automat de la Tesla Model S a provocat un accident destul de agresiv.

Tesla Model S este una dintre singurele mașini disponibile comercial care are un pilot automat foarte bine pus la punct și unul care, conform CEO-ul Elon Musk, vă scapă din până la 50% dintre accidentele de circulație. Din păcate, cum era de așteptat de altfel, nu vorbim de un sistem perfect, iar conducerea companiei a afirmat în numeroase situații că funcția nu este menită să înlocuiască un șofer vigilent. În mare parte, ar trebui să o percepeți ca un mod de croazieră mai avansat.

Mare problemă este că, în totdeauna, vor exista persoane care vor face experimente pe sănătatea lor și a altora cu un autoturism. Într-un nou clip se poate vedea cum un șofer relaxat nu a intervenit în momentul în care noul său autoturism Tesla Model S a accelerat într-o dubă parcată pe marginea autostrăzii.

În apărarea mașinii și a algoritmului de inteligență artificială care-i definește abilitățile, Tesla Model S nu prea avea cum să fie pregătită pentru scenariul întâmpinat. Practic, Model S se afla pe autrostradă unde se deplasa cu o viteză regulamentară în spatele unei alte mașini. La un momentdat, șoferul mașinii din față a făcut o manevră pentru schimbarea benzii de deplasare și ocolirea unei dube parcate neregulamentar pe marginea străzii, pe două jumătăți de benzi.

Deoarece nu a putut aprecia corect contextul, pilotul automat din Tesla Model S a accelerat un pic, în momentul în care mașina din față a schimbat banda. Rezultatul final a fost un accident destul de agresiv, în urma căruia au trebuit făcute reparații semnificative atât dubei în cauză, cât și mașinii Tesla Model S.

Interesant este că, cel puțin inițial, șoferul a dat vina pe pilotul automat al mașinii sale. Mai mulți comentatorii pe clipul ce a devenit privat acum pe YouTube îi atrag totuși atenția asupra faptului că Tesla a prevăzut astfel de scenarii și a avertizat șoferii că autoturismele sale nu se vor descurca singure.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: