Cât îi costă pe cei de la Samsung să producă un Galaxy S7

Cât îi costă pe cei de la Samsung să producă un Galaxy S7

Samsung Galaxy S7 este cel mai reușit telefon pe care l-am testat până în prezent, dar este și un gadget destul de costisitor. 

Modelul ”clasic” costă 3.300 lei, iar cel Edge se duce la 3.700 lei. Totuși, la fel ca în fiecare an, s-a aflat cât costă componentele din noile smartphone-uri. Compania de analiză IHS a calculat prețul de producție pentru Samsung Galaxy S7 și a aflat că e mai mare decât cel pentru iPhone 6S de 16GB cu aproximativ 70 de dolari.

Trebuie luat în calcul că prețul include doar manufactura și componentele, nu și eforturile de marketing pe care le face Samsung și nici costurile de distribuție. Totuși, cei de la IHS nu consideră că Galaxy S7 aduce foarte multe în plus față de versiunile anterioare. Mai exact, Andrew Rassweiler, unul dintre directorii companiei, a declarat că ”S7 este upgrade-ul pe care Samsung trebuia să îl facă, dar nu este nimic spectaculos la acest dispozitiv. Este mai mult vorba despre mici finisări”.

Mai mult, diferența de preț între S7 și iPhone 6S s-ar datora materialelor folosite de producătorul sud-coreean. ”Samsung cheltuie din ce în ce mai mult pe materiale, dar vinde un dispozitiv care nu își merită prețul la fel de mult ca un produs Apple. Costul pentru materiale în cazul Samsung Galaxy S7 este cu 60 de dolari mai mare decât cel pentru un iPhone.”

În definitiv, pentru a face un S7, Samsung plătește 255 de dolari, adică aproximativ 1.000 lei. Și, cu toate că cei de la IHS spun că update-ul este unul minor, ei sunt de acord că S7 are probabil cea mai bună cameră de pe piață, iar noi considerăm că va fi un telefon extraordinar de greu de bătut.

Citește și: