Cel mai nou jailbreak de iPhone e mai costisitor decât te-ai aștepta

Cel mai nou jailbreak de iPhone e mai costisitor decât te-ai aștepta

Numărul pasionaților de jailbreak a scăzut semnificativ în ultimii ani, deoarece Apple a făcut o treabă foarte bună în introducerea multor funcții dorite de utilizatori în iOS. Dacă folosiți însă astfel de trucuri, ar fi bine să aveți ceva în vedere.

În ultimii ani, majoritatea jailbreak-urilor au fost lansate de un grup de hackeri chinezi ce se ascund în spatele denumirii de Pangu Team. Aceștia s-au dovedit a fi foarte eficienți, iar la scurt timp după lansarea unei noi versiuni de iOS, am putut profita de o nouă versiune de Pangu. Acest lucru s-a întâmplat și cu iOS 9.3.3, disponibil de doar câteva zile.

Problema majoră este că, mai mulți utilizatori de iPhone care s-au grăbit să-și facă jailbreak, au pierdut mai mult decât au câștigat. Primele detalii pe marginea acestui subiect au apărut pe BGR, dar se pare că numărul celor afectați este semnificativ. Aparent, după ce și-au făcut jailbreak, s-au trezit cu cheltuieli suplimentare pe cardurile de credit și debit, pe contul de PayPal și, nu în ultimul rând, pe contul de Facebook. Deoarece toate aceste cheltuieli nedorite au apărut după lansarea jailbreak-ului, mulți au dat vina pe Pangu Team.

Oficialii grupului de hackeri nu au pierdut mult timp până să facă o declarație pe Reddit pe marginea subiectului menită să calmeze spiritele. ,,Salutări tuturor. Aceasta este a patra unealtă de jailbreak lansată de echipa noastră, ceea ce înseamnă că ar trebui deja să ne fi format o reputație, chiar dacă provenim din China, și știm că occidentalii nu au încredere în software-ul chinezesc, în mod normal. Așa că, dacă orice utilizatori cred că noi vă accesăm conturile, acest lucru ne întristează foarte tare. De asemenea, nu am primit nici un astfel de raport de la utilizatori chinezi.

Eventual, cei de la Pangu, au afirmat că furturile ar putea avea legătură cu conturile de MySpace și Tumblr care au ajuns online în ultima perioadă. Cei care folosesc aceleași parole și pe PayPal sau Facebook cazând victime hackerilor.

Citește și:
Sursa: Ubergizmo