14 nov. 2016 | 07:17

Un iPhone 7 Plus a explodat după ce a suferit o trântă

ACTUALITATE
Un iPhone 7 Plus a explodat după ce a suferit o trântă

Bateriile litiu-ion, expuse la temperaturi ridicate sau șocuri fizice, au tendința de a exploda, iar după cum se poate vedea în cazul telefonului iPhone 7 Plus de mai jos, consecințe sunt dezastruoase.

Dacă am învățat ceva din experiența smartphone-urilor Galaxy Note 7 care au început să explodeze fără motiv în urmă cu câteva luni, un lucru este sigur. În circumstanțele potrivite, prețioasele noastre telefoane, se pot transforma cu ușurință în mombe. Indiferent dacă este vorba de un design industrial defectuos sau baterii care nu au fost asamblate cu precizie, acesta este un risc probabil.

În plus, respectivul risc inerent este extrapolat în momentul în care vă scăpați telefonul pe pământ, iar carcasa acestuia suferă deformări. Respectivele schimbări de formă, în funcție de gravitatea lor, pot afecta forma bateriei interne, cu potențial de consecințe foarte grave. Exact asta s-a întâmplat zilele trecute în China.

Deși telefoanele iPhone 7 Plus sunt sigure și nu au fost înregistrate incidente neplăcute, proprietarul smartphone-ului din imagine și-a asumat o parte din responsabilitatea dezastrului. Cu toate că aparatul era relativ nou, achiziționat în urmă cu mai puțin de o lună, acesta l-a dat de pământ. La scurt timp după trânta suferită, a început să scoată fum, să vibreze aleatoriu și, în final, să se umfle. Partea cu umflăturile s-a datorat bateriei, care, după câteva momente, a explodat.

Partea bună, dacă o putem numi așa, este că telefonul era pe jos când s-a întâmplat evenimentul, altfel utilizatorului ar fi putut suferi arsuri grave. Nu de alta, dar explozia a fost atât de severă, încât ecranul s-a curba și s-a detașat de carcasă. Oficialii  nu au făcut momentan nici un comentariu pe marginea subiectului și, probabil, nu se vor implica în eveniment.

Adevărul este că există posibilitatea ca bateria din interiorul iPhone-ului să fi fost deja defectă, iar căzătura doar să-i fi scurtat viața mai mult. Din păcate, nu vom ști niciodată parametrii exacți care au dus la această situație.

iphone-7 plus-explode

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele