Cum vrea un adolescent de 15 ani să ajute nevăzătorii să folosească internetul

Cum vrea un adolescent de 15 ani să ajute nevăzătorii să folosească internetul

Shubham Banerjee este un adolescent de 15 ani care a înființat o companie în domeniul cercetării tehnologice inovative, iar planurile lui mărețe nu se opresc aici.

Compania fondată de el, Braigo Labs, a realizat o aplicație web pentru a-i ajuta pe nevăzători să poată naviga pe internet, potrivit Digital Trends. În această săptămână, compania a lansat versiunea beta a serviciului său digital. Mai precis, aplicația are are rolul de a-i ajuta pe cei cu tulburări de vedere sau pe cei care nu văd deloc să poată recunoaște texte scrise pe imagini. Aceasta ar fi prima etapă a dezvoltării unei platforme mai ample, cu același scop de susținere a nevăzătorilor.

La momentul actual, serviciul rulează ca o aplicație de internet gratuită, care funcționează în peste 50 de limbi de pe mapamond și poate extrage textul din imagini dintr-o varietate de surse. Aplicația aduce ca noutate față de alte dispozitive și servicii deja existente pe piață faptul că-i poate ajuta pe nevăzători să înțeleagă textul care se află pe o imagine, potrivit Tech Crunch.

”Acesta este pasul nostru în direcția corectă”, a declarat adolescentul de 15 ani. ”Încercăm la Braigo să realizăm un produs complet care creează, sprijină și se dezvoltă ca un ecosistem pentru cei cu tulburări de vedere. Nu este un program de sine stătător sau un instrument hardware”, a mai spus Shubham Banerjee, care lucrează de câțiva ani în proiecte destinate nevăzătorilor. La 13 ani, a obținut finanțare de la Intel Capital pentru un alt proiect. El a pus bazele Braigo Labs în august 2014, cu sediul în Palo Alto, California. Puteți vedea mai jos prezentarea proiectului Lego Braille, care a primit finanțare în 2014.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: