08 mart. 2016 | 11:13

Noul proiect Toyota i-ar putea ajuta pe nevăzători să navigheze mai ușor

ACTUALITATE
Noul proiect Toyota i-ar putea ajuta pe nevăzători să navigheze mai ușor

Project Blaid este cea mai nouă inițiativă a celor de la Toyota, menită să-i ajute pe nevăzători.

Este deja unul dintre cei mai mari producători de autovehicule din lume, dar Toyota se pare acum că vrea să se remarce și în alte sectoare. Așa cum era de așteptat, scopul lui Project Blaid, cea mai nouă inițiativă a companiei, este deplasarea mai ușoară a persoanelor. Însă de această dată, nu este vorba despre autovehicule ci despre un dispozitiv purtabil menit să le ușureze viața persoanelor nevăzătoare.

Inginerii Toyota colaborează cu Toyota Partner Robot Group, după cum scriu cei de la The Next Web, pentru a crea accesoriul care le-ar putea ajuta pe acestea să se miște mai ușor în diverse spații, detectând semne, uși și alte elemente și indicându-le utilizatorilor drumul către o anumită destinație. Identificarea acestora va fi posibil grație unor camere montate pe gadget, acesta din urmă având forma unei copite de cal.

Indicațiile către fiecare utilizator în parte vor fi furnizate atât prin intermediul difuzoarelor, cât și prin vibrații. În viitor designerii vor să includă posibilitățile de cartografiere, de identificare a obiectelor și de recunoaștere a fețelor, dar, pentru moment, Project Blaid nu este gata nici măcar pentru o serie de teste în fază Beta.