UMi Touch este un smartphone de top ieftin cu Windows 10

UMi Touch este un smartphone de top ieftin cu Windows 10

Dispozitivele mobile cu Windows tind să devină o raritate, dar asta nu înseamnă că nu vom mai vedea gadgeturi accesibile precum UMi Touch care încearcă să ne impresioneze.

La nivel global, piața telefoanelor este dominată de iOS și Android, iar situația nu pare să se mai schimbe prea curând. În definitiv, deja am intrat într-un cerc vicios, în care, dezvoltatorii de aplicații evită realizarea de aplicații pentru Wndows pe simplul motiv că numărul dispozitivelor în piață este mic. În plus, nici ineficiența celor de la Microsoft de a lansa update-ul la Windows 10 Mobile pentru posesorii de smartphone-uri cu Windows Phone 8 nu a ajutat la creșterea nivelului de încredere în platformă.

Momentan, doar Lumia 950 și 950 XL încearcă să ne atragă atenția asupra existenței Windows 10 Mobile, cu alte câteva aparate aflate în stadiu de proiect. În cazul în care vă doriți însă cu îndârjire un telefon cu Windows 10 și nu țineți neapărat să fie produs de Microsoft, UMi Touch ar putea fi soluția perfectă, cu un raport preț/performanță ideal.

UMi Touch este un gadget de top care costă doar 150 de dolari și, pe lângă Windows 10, poate rula și Android. Acesta este construit în jurul unui SoC MediaTek și înfățișează prima dovadă a faptului că nu doar procesoarele Intel sau Qualcomm sunt suportate de sistemul de operare Microsoft.

În ceea ce privește configurația hardware, UMi Touch se ascunde în spatele unui display Full HD de 5,5 inci curbat cu tehnologie LTPS. Pe lângă SoC-ul MediaTek MTK6753 tactat la 1,5GHz, ajutat de un GPU Mali T720, aveți 3GB RAM. Spațiul de stocare intern este de 16GB. Partea de captură este asigurată de o combinație între o cameră principală de 13 megapixeli, în timp ce pentru selfie-uri veți fi nevoiți să vă limitați la 5 megapixeli. Până și un cititor de amprente și-a găsit loc în acest telefon. Rămâne să vedem cât de dificil va fi să punem mâna pe el în acest colț de mapamond.

Citește și: