Ucis în timp ce făcea live pe Facebook

Ucis în timp ce făcea live pe Facebook

De când Facebook a activat funcția live video pentru toți utilizatorii, am avut parte de multe clipuri amuzante și interesante, dar și de câteva de-a dreptul tragice. 

Am auzit despre cazul unei tinere care s-a sinucis în timp ce transmitea live pe Periscope, dar și despre cazul unui bărbat din Chicago care a fost împușcat în timpul unui live pe Facebook.

Istoria se repetă, iar consecințele sunt tragice. Autorităţile americane investighează moartea unui tânăr, în vârstă de 28 de ani, care făcea live pe Facebook de pe străzile din Chicago, atunci când a fost împuşcat mortal de una sau mai multe persoane necunoscute.

În videoclipul de 14 minute (imagini cu puternic impact emoțional), postat pe pagina sa de Facebook, tânărul apare în compania mai multor prieteni, atunci când este întrerupt de mai multe focuri de armă, scrie CNN.

Un purtător de cuvânt al departamentului de poliţie din Chicago a confirmat moartea tânărului. De asemenea, anchetatorii au explicat că videoclipul este real şi are legătură cu moartea tânărului identificat drept Antonio Perkins.

Între timp, Facebook susţine că videoclipul nu a fost eliminat de pe pagina tânărului decedat, întrucât nu încalcă standardele reţelei de socializare. Videoclipurile care incită la violenţă sunt eliminate, însă compania a decis că live streamingul propriei morţi nu se încadrează în această categorie.

Citește și:
Sursa: News.ro