Uber se extinde în Brașov, în ciuda problemelor mari din Cluj

Uber se extinde în Brașov, în ciuda problemelor mari din Cluj

După ce Tribunalul din Cluj a decis să interzică Uber să desfășoare servicii de transport în orașul Cluj-Napoca, compania americană anunță extinderea în al treilea oraș din România, adică Brașov.

UPDATE: Reprezentanții Uber declară, că nu ”va ignora niciodată o decizie în justiție” și că urmează să atace decizia. Redăm integral  reacția Uber:

„Uber nu va ignora niciodata o decizie in justitie. In acest caz, am aflat din presa. Vom ataca decizia care nu este definitiva. Intre timp, continuam sa servim cererea foarte mare din Cluj, unde sunt peste 10.000 de utilizatori. Chiar daca nedefinitiva, este o decizie impotriva recomandarilor Comisiei Europene care spune clar ca serviciile ca Uber trebuie incurajate si reglementate, nu interzise.”

Judecătorii Tribunalului Specializat Cluj au decis, joi, că Uber nu mai are voie să facă servicii de transport în Cluj-Napoca. Cu toate acestea, Uber își va continua activitatea, argumentul reprezentanților companiei fiind că Uber este o companie de tehnologie care nu oferă servicii de transport în sine, ci facilitează activitățile prin oferirea unei aplicații digitale. Astfel, consideră ei, decizia Tribunalului nu se aplică Uber. Mai mult, Uber va fi disponibil și în Brașov, începând de vineri.

Tariful de bază în Brașov va fi de 1,5 lei, iar minutul costă 0,2 lei. Tariful minim perceput va fi de 7 lei, iar tariful de anulare e de 6 lei, dacă pasagerul anulează cursa după cinci minute. Potrivit Uber o cursă de la gara din Brașov până în Piața Sfatului ar costa 8 lei, în condiții de trafic normal.

“Brașov este un oraș în plină dezvoltare și are nevoie de alternative inteligente. Vom veni întotdeauna acolo unde oamenii vor să folosească Uber. Acum suntem aici și suntem pregătiți să oferim încă opțiune de mobilitate sigură și de încredere pentru utilizatori și o oportunitate economică flexibilă pentru șoferii care ne devin parteneri. Același interes mare îl vedem și la Timișoara, unde sperăm să lansăm în curând” a spus Nicoleta Schroeder, General Manager Uber România.

Pentru a asigura un număr mai mare de mașini, Uber ar aplica aceeași strategie ca și în Cluj. Mai exact, șoferii din București au posibilitatea de a se duce la Brașov pentru a profita de bonusurile oferite de companie, așa cum s-a întâmplat și la Cluj-Napoca. Astfel, doar șoferii cu peste 4,9 stele rating (din 5) vor avea voie să meargă la Brașov, unde vor primi 250 de lei bonus în prima zi. De asemenea, mai există și alte bonusuri de 150 de lei și 500 de lei în funcție de numărul de ore petrecute online.

Pentru a beneficia de cursa gratuită, brașovenii trebuie să-și instaleze aplicația și să introducă în câmpul de Promo codul Brasov.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: