Uber câștigă o bătălie în Cluj: ordonanța președințială care interzicea serviciul, suspendată

Uber câștigă o bătălie în Cluj: ordonanța președințială care interzicea serviciul, suspendată

Uber a câștigat o bătălie importantă în Cluj, oraș în care, în urma unei ordonanțe președințială, serviciul ar fi trebuit să-și înceteze activitatea. Curtea de Apel Cluj a suspendat ordonanța, cel puțin temporar.

Judecătorii Tribunalului Specializat Cluj au decis, joia trecută, că Uber nu mai are voie să facă servicii de transport în Cluj-Napoca. Cu toate acestea, Uber și continuat activitatea, argumentul reprezentanților companiei fiind că Uber este o companie de tehnologie care nu oferă servicii de transport în sine, ci facilitează activitățile prin oferirea unei aplicații digitale.

Compania a atacat, abia marți, ordonanța și a cerut suspendarea ei, prin avocatul Radu Șonlea, iar astăzi a primit și un răspuns din partea Curții de Apel Cluj. Ordonanța a fost suspendată provizoriu, până la soluționarea altei cereri de suspendare, care se va judeca în 5 decembrie.

”Am depus două cereri, una de suspendare provizorie și așta de suspendare. Suspendarea provizorie am cerut-o pentru că se judecă cel mai repede, ca să poată funcționa în continuare Uber. Nu știam atunci când se va fixa termen la cererea de suspendare până la judecarea apelului”, a spus avocatul Șomlea, care reprezintă Uber, pentru clujust.ro.

Pe cealaltă parte, reprezentanții companiilor taxi susțin că nu se vor lăsa.  ”Noi ne continuăm lupta. Hotărârea de astăzi este fără de cale de atac. Ne vom formula apărarea pentru cererea de suspendare din 5 decembrie. Dacă se va admite, aceea este cu cale de atac și o vom ataca, urmând să ne judecăm la instanța ierarhic superioară. Acum este un joc de-a șoarecele și pisica. Nu renunțăm la ce am început. Uber a fost de rea-credință deoarece nu a respectat ordonanța președințială. Deși erau măsuri executori, au continuat activitatea, inaugurând la Brașov și Timișoara”, a declarat avocata Asociației de Monitorizare Taxi, Tania Câmpan.

După cum am scris și noi, la numai o zi de la ordonanța dată de Tribunalul Specializat Cluj, Uber anunța extinderea în Brașov. Zilele trecute, compania americană a ajuns și în Timișoara.

Citește și:
Etichete: