Trișorii din Overwatch vor fi sancționați dur de către Blizzard

Trișorii din Overwatch vor fi sancționați dur de către Blizzard

Blizzard a specificat foarte clar ce are de gând să facă în cazul în care descoperă trișori în jocul Overwatch.

În cazul în care nu știați deja, Overwatch va fi primul shooter produs de Blizzard. Pentru a anunța jocul, după cum ne-au obișnuit cu fiecare titlu din ultimii ani, producătorul a lansat un trailer spectaculos de o calitate foarte bună care, după câteva luni de la publicare, a fost nominalizat la un premiu Webby.

Overwatch deja se anunț un succes masiv pentru Blizzard, mai ales dacă luăm în considerare faptul că a avut parte de cel mai de succes beta din istoria companiei. Aproape zece milioane de oameni au testat versiunea nefinisată a jocului de curând. În aceste condiții, este clar că una dintre problemele importante care ar putea apărea la scurt timp după lansare ar putea fi trișatul.

Nu ar fi ceva nou. The Division, de exemplu, încă mai suferă de pe urma hackerilor, cei mai nemulțumiți fiind utilizatorii de PC. În cazul acestuia, Ubisoft a preferat să-i avertizeze mai întâi pe cei care trișează. Ulterior, jucătorii care ar continua să facă asta ar fi interziși pentru totdeauna. Blizzard, însă, a preferat să apeleze la o măsură mult mai dură.

Astfel, oricine trișează în Overwatch va primi ”ban” la prima abatere. Nu vor exista avertismente și nu vor exista interdicții de câteva zile. Blizzard se va folosi de ”banhammer” încă de la început, pentru a asigura o experiență cât mai bună pentru toți jucătorii. Hack-urile, boții și orice lucru care conferă un avantaj nedrept vor fi considerate încercări de trișare.

Astfel, începând cu data de 24 mai, oricine observă asemenea lucruri în Overwatch va putea trimite un mail către hacks@blizzard.com pentru a atrage atenția companiei. Fanii au reacționat pozitiv, așa cum era de așteptat în acest caz, chiar dacă nu este prima oară când Blizzard apelează la asemenea măsuri.