Transformă-ți vechiul laptop într-un Chromebook sprinten cu Neverware

Transformă-ți vechiul laptop într-un Chromebook sprinten cu Neverware

Nimeni nu s-a așteptat ca sistemul de operare Chrome OS să fie atât de popular încât să înlocuiască Windows, dar e perfect pentru a-ți transforma un laptop bătrân într-un Chromebook sprinten.

Există foarte multe motive pentru care ați putea avea un laptop în casă pe care nu-l mai folosiți la fel de mult precum în urmă cu câțiva ani. Este foarte probabil să vă fi luat unul mai nou sau să vă fi frustrat atât de tare vizavi de performanța celui vechi încât nici nu v-ați mai îndurat să-l vindeți la mâna a doua. Din fericire, există o soluție. Aceasta portă numele de Neverware.

Încă de acum câțiva ani, am fost obișnuiți să asociem platforma Chrome OS cu Chromebook-uri, sisteme portabile preinstalate cu el. Între timp, situația s-a mai schimbat un pic. Oricine își poate instala sistemul de operare creat de Google și își poate reiînvia un PC sau Mac pentru navigat pe internet și alte activități online. În principiu, există multe soluții care facilitează procesul, dar CloudReady a celor de la Neverware s-ar putea să fie cea mai prietenoasă și eficientă. În plus, dacă nu sunteți siguri că vreți să renunțați complet la Windows, același CloudReady facilitează instalarea ChromeOS în mod dual boot, pentru ca la final să aveți două sisteme de operare.

Cei de la Neverware au finisat CloudReady destul de mult în ultimii ani, dar cea mai importantă inovați introdusă recent vine sub forma suportului pentru dual boot. Nu trebuie neglijat nici faptul că întregul sistem este gratuit, doar dacă este folosit în mediul educațional, școlile trebuie să achite prețul unei licențe.

Sistemul de instalare al Chrome OS pe PC-ul vostru prin intermediul CloudReady implică doar câțiva pași, un pic de răbdare și un stick USB liber. Pentru a descărca ce aveți nevoie accesați această adresă, tot acolo veți găsi pașii pe care trebuie să îi urmați până la finalizarea procesului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: