Traduci fără internet cu Microsoft Translator pe iPhone

Traduci fără internet cu Microsoft Translator pe iPhone

Există o concurență tacită între Microsoft și Google când vine vorba de traduceri offline, iar Microsoft Translator tocmai a câștigat cursa pe iDevice-uri.

După ce ați ajuns să asociați în mod implicit ideea de traducere pe smartphone cu Google Translate, mai ales dacă aveți iPhone, pe viitor, s-ar putea să vă creați un reflex din a folosi Microsoft Translator. Prin intermediul celui mai recent update, respectivul program a câștigat funcția de traducere fără ajutorul unei conexiuni la internet pentru un număr impresionant de 43 de limbi străine, printre care să numără și limba română.

Noua funcție, de care se pot bucura utilizatorii de iPhone începând cu acest weekend, nu este neapărat o noutate absolută în ceea ce privește aplicația celor de la Microsoft. Același Microsoft Translator, pe Android, putea să facă traduceri offline din luna februarie a acestui an.

În contextul volumului de informații necesar pentru o traducere corectă și coerentă, cei de la Microsoft folosesc rețele neurale complexe pentru a vă permite să traduceți un text fără internet. Practic, un algoritm avansat de inteligență artificială, ce a avut în spate milioane de fraze în limba străină aleasă de voi, se descurcă de minune să înțeleagă sensul propozițiilor introduse de voi in-app. În mod evident, nu vorbim neapărat de traduceri perfect, dar rezultatele vor fi ideale pentru a vă înțelege cu un străin într-o țară cu tarife absurde pentru roaming de date.

Partea interesantă a competiției dintre Google și Microsoft, în materie de traduceri offline, este că ambele funcționează de ceva timp pe Android, dar plaforma celor de la Apple a venit pe locul al doilea. Trecând însă peste particularitățile de fond, Microsoft Translator este prima aplicație gratuită de iPhone care folosește o rețea neurală pentru a vă ajuta să traduceți orice între 43 de limbi străine complet offline. Singul aspect pe care trebuie să-l aveți în vedere este că, pe lângă cei 60MB pe care îi are aplicația efectivă, trebuie să descărcați un pachet de date de 250MB pentru fiecare limbă în parte pe care vreți să o folosiți.

Aplicația Microsoft Translator poate fi descărcată de aici pentru iOS și de aici pentru Android.

Citește și: