Tesla îți arată ce vede mașina când merge pe pilot automat

Automobilele Tesla sunt unele dintre cele mai performante și deștepte de pe mapamond, iar aceste abilități se datorează, în egală măsură, camerelor de filmat integrate în caroserie și amalgamului de senzori conectați la un computer central.

Încrederea șoferilor în mașini autonome nu este foarte mare, conform unui studiu recent, dar asta nu împiedică producătorii de autoturisme să facă eforturi semnificative în această direcție. În definitiv, o mașină care se descurcă singură într-o varietate foarte mare de scenarii s-ar putea să vă salveze viața, fără nici un fel de intervenție din partea voastră. Pentru atingerea acestui scop, secretul se află într-o medie foarte bine calculată între hardware și software.

Cei de la Tesla știu foarte bine ce înseamnă mașinile autonome, iar tocmai din acest motiv, au decis să publice un clip prin care ni se explică exact ce vede un autoturism Model X în momentul în care se deplasează fără ca un șofer să interacționeze în vreun fel cu volanul sau pedalele de la bord.

Clipul pe care îl puteți viziona în întregime mai sus vine la aproximativ o lună după altă demonstrație de inteligență artificială a mașinilor Tesla. La momentul respectiv, prin scurt metrajul de mai jos, se putea vedea foarte clar cum un Model X poate să iasă singur din garaj, se poate deplasa prin suburbiile unui oras american și reușește chiar să se strecoare pe autostradă. Acel traseu complex realizat pe pilot automat se încheia într-o fabrică Tesla.

Pentru ca astfel de performanțe să fie posibile, câteva camere de pe marginile mașinii lucrează împreună și transmit toate informațiile obținute către un computer central. Un set de senzori foarte deștepți sunt și ei activi pentru a completa setul de informații utilizate de o mașină autonomă. În orice caz, rezultatul final este unul destul de impresionant și vă oferă o fereastră către modul în care ,,gândește” o mașină modernă, chiar dacă vor mai trece câțiva ani până când vom vedea mașini complet autonome pe străzi.

Alexandru Puiu
08:46 21.11.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video