Tesla Autopilot 8.0 protejează copiii uitați în mașini parcate la soare

Tesla Autopilot 8.0 protejează copiii uitați în mașini parcate la soare

Tesla Autopilot 8.0 se lansează extrem de curând, iar noul update vine și cu o protecție pentru copiii și animalele lăsate în mașini, la soare.

Tesla încearcă să facă mașinile Model S și Model X mai sigure ca niciodată, chiar și atunci când sunt parcate. Unul dintre cele mai importante upgrade-uri pentru Autopilot 8.0 este adăugarea unei funcții de control a temperaturii, ce va putea salva viețile copiilor sau a animalelor lăsate închise în mașini.

Funcția de control a temperaturii se bazează pe senzori ce detectează dacă temperatura din interiorul mașinii trece de 40,5 grade Celsius. În acel moment, aerul condiționat este pornit automat, cât timp bateria mașinii este încărcată cel puțin 20%, relatează digitaltrends.com.

Noua funcție a Tesla Autopilot 8.0 este activată permanent, dar utilizatorii nu trebuie să fie îngrijorați cu privire la scăderea autonomiei mașinilor. Conform lui Elon Musk, controlul temperaturii poate funcționa un an întreg dacă bateria mașinii este încărcată complet. Astfel, înțelegem că noul upgrade are un impact aproape infim în ceea ce privește autonomia mașinilor Tesla.

Efortul de salvare a copiilor și animalelor vine după ce Camera Reprezentanților din SUA a introdus legea ”HOT CARS”, acronimul pentru ”Helping Overcome Trauma for Children Alone in Rear Seats Act of 2016”. Legislația este ușor ambiguă, dar scopul ei este ca toate autovehiculele noi să fie echipate cu un sistem de alertă care avertizează dacă un copil sau un animal rămâne pe locul din spate după ce motorul mașinii este oprit.

Tesla Autopilot 8.0 a început deja să fie oferit ca upgrade pentru anumite automobile. Musk îi liniștește pe cei ce nu primesc încă din prima zi noul sistem, deoarece a planificat ca upgrade-ul să fie oferit gradual șoferilor, pentru a exista siguranța că nu există regresii. Noul Autopilot 8.0 vine cu o serie de noi funcții, radarul fiind folosit în locul camerei video pentru a genera o imagine de exterior.

Citește și: