Televizoarele recomandate de Netflix merită toată atenția

Televizoarele recomandate de Netflix merită toată atenția

În urmă cu mai puțin de un an, Netflix a lansat un program de certificare intitulat Recommended TV. Acum înțelegem mult mai bine beneficiile acestor aparate.

Netflix este un serviciu de streaming foarte popular la nivel global, iar acesta nu se transpune doar într-o pagină web, ci și într-un număr foarte mare de aplicații pe varii platforme și sisteme de operare. De câțiva ani există și televizoare care vin cu Netflix preinstalat și un buton marcat cu sigla companiei pe telecomandă. Asta nu înseamnă însă sub nici o formă că respectivele aparate oferă o experiență de redare similară ca și performanță. Pornind de la această premisă, oficialii companiei americane s-au hotărât să testeze televizoarele cu Netflix și, în funcție de rezultate, să le recomande sau nu abonaților.

Având în vedere că toate criteriile folosite de Netflix în cadrul respectivului proces de certificare au legătură cu performanța efectivă a Smart TV-urilor, merită să aveți în vedere acele TV-uri ,,Recommended by Neflix”, chiar și dacă nu sunteți abonați.

În total există șapte criterii definite de oficialii Netflix pe care un televizor trebuie să le îndeplinească. Pentru a fi clasificat ca recomandat și a purta sigla aferentă programului, un model de TV trebuie să îndeplinească cel puțin cinci dintre cele șapte. Lista include pornire instant, pauză și rezumare la TV, o versiune actualizată de Netflix, lansare rapidă a aplicației, reintrare rapidă în aplicație, un buton Netflix pe telecomandă și o icoană omonimă în meniu.

În acest început de an, singurele TV-uri certificate sunt două de la Sony – SD85, XD85, S85D, X85D, X93D, X94D, XD93, XD94 din seria de modele 4K și câteva TV-uri LG preinstalate cu WebOS 3.0 – LG UH8500 și LG UH9500, dar și UH6300, UH6500, UH7500, OLED G6. Alți producători renumiți, precum Samsung sau Philips nu au reușit să aibă nici un televizor care să se încadreze în restricții. ,,Televizoarele au trecut procesul de evaluare riguros pe care l-am stabilit bazându-ne pe factorii considerați cei mai importanți de abonații noștri.” Astfel au descris cei de la Netflix procesul de certificare.

Citește și: