Netflix nu renunță la interzicerea VPN-urilor

Netflix nu renunță la interzicerea VPN-urilor

Netflix continuă să-și alieneze utilizatorii prin interzicerea utilizării de VPN-uri și alte unelte menite să anuleze restricțiile de geo-locație.

Cei care și-au făcut abonament la Netflix de pe teritoriul României înainte de sosirea oficială a serviciului pe teritoriul țării noastre, în mod inevitabil, foloseau o metodă prin care să păcălească filtrul de geo-locație. Prin intermediul unui VPN sau al unui DNS, convingeau serverele Netflix că v-ați fi aflat în SUA. Această practică a continuat sau, mai degrabă, a luat amploare, după ce Netflix a devenit disponibil la nivel global la începutul acestui an. În contextul în care prețul este aproape identic pentru un abonament în fiecare colț al mapamondului, cu toate că există diferențe semnificative în privința volumului de conținut la care aveți acces, este evident că utilizatorii își doresc să aibă acces la cât mai multe filme și seriale pentru aceeași bani.

Partea tristă este că utilizarea unui serviciu VPN nu are legătură doar cu ocolirea georestricțiilor, ci și cu criptarea traficului online, asigurarea unui grad sporit de securitate în momentul în care folosiți o conexiune Wi-Fi publică și ocolirea restricțiilor impuse de operatorii de internet din diverse țări străine când vine vorba de streaming. Cu toate acestea, oficialii Netflix au confirmat că nu vor renunța la interzicerea utilizării de VPN-uri, din cauza prevenirii încălcării drepturilor de autor.

,,Altcineva a plătit drepturile de distribuție în Germania, așa că ar trebui să respectăm asta, cu ne așteptăm și noi ca altcineva să respecte drepturile plătite de noi.” CEO-ul Netflix – Reed Hastings a detaliat situația actuală la o masă rotundă cu membrii presei ce s-a desfășurat zilele trecute la sediul companiei din Los Gatos, California. În altă ordine de idei, cei de la Netflix fac eforturi pentru a obține drepturile de distribuție pentru o cantitatea semnificativă de conținut în fiecare colț al lumii. Până atunci însă, se pare că veți fi nevoiți să tolerați restricțiile impuse.

Citește și: