Telefonul tău mobil ar putea deveni și pașaport în curând

Telefonul tău mobil ar putea deveni și pașaport în curând

O compania vrea să elimine în totalitate acel tip de pașaport pe care îl folosim toți în prezent.

După cum s-a mai spus de atâtea ori în ultimii ani de zile, smartphone-urile au căpătat un rol din ce în ce mai important pentru oameni. De fapt, mulți spun că telefonul mobil ar fi în prezent cel mai de preț lucru pe care îl deține un individ, din cauza cantității uriașe de informații personale stocate pe el. Iar dacă o companie numită ”De La Rue” reușește să-și ducă planul până la capăt, importanța acestuia nu va face decât să crească în următoare perioadă.

Asta deoarece De La Rue, cel mai mare producător de pașapoarte și bancnote comerciale, lucrează în prezent la o tehnologie cu ajutorul căreia pașaportul ar putea să fie stocat în siguranță în memoria unui telefon mobil. După cum scrie site-ul Fortune, aceasta le-ar permite posesorilor de smartphone să aibă un pașaport pe mobil, la fel cum ar avea permisul de îmbarcare atunci când urmează să efectueze un zbor. Dar, după cum era de așteptat, deși proiectul se află în faza inițială, deja au apărut diverse persoane care și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu infracțiunile care ar putea fi comise din această cauză.

”Tehnologia este unul dintre cele mai importante lucruri pentru De La Rue, și, după cum v-ați aștepta, luăm în considerare în permanență noi inovații și soluții tehnologizate pentru clienții noștri. Pașapoartele ”paperless„ (fără hârtie) sunt una dintre numeroasele inițiative cărora le acordăm atenție în prezent, dar, pentru moment, este un concept aflat în fazele inițiale de dezvoltare”, a declarat un reprezentant al companiei.

Pașapoartele deja au chip-uri care compară figura purtătorului cu cea stocată în pașaport, astfel că un element similar ar putea fi introdus într-un smartphone, pentru a nu afișa documentul pe ecran. Astfel, comunicarea dintre dispozitivul mobil și cititor s-ar face wireless, ca o măsură de siguranță în plus.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: